14. FESTIVAL ZNANOSTI

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 18.04.2016. / 23.04.2016.
vrijeme održavanja: 10 do 20 sati
organizator: Tehnički muzej "Nikola Tesla"
voditelj: Marijo Zrna

Pozivamo vas na četrnaesto izdanje Festivala znanosti s temom – Znanost i umjetnost…

Festival znanosti dokazao se u proteklih 13 godina kao najkvalitetniji program popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito. Javnost, a osobito učenici i studenti jako dobro su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu. Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti.

Ovogodišnji 14. festival znanosti održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u kreiranju kvalitetnog programskog sadržaja sudjelovao je velik broj hrvatskih sveučilišta, studentskih udruga i pojedinaca te udruga vezanih za popularizaciju znanosti.

Ovogodišnji Festival znanosti održava se u znaku teme "znanost i umjetnost". Festival se održava u Zagrebu i još 17 drugih hrvatskih gradova (http://www.festivalznanosti.hr/2016/), a posjetitelje očekuje petstotinjak različitih događanja.

Tehnički muzej Nikola Teslasredište je događanja u Zagrebu gdje sudjeluje čak 238 učesnika (program - http://tehnicki-muzej.hr/hr/festival-znanosti/2016/), gdje će se u pet dana (18. - 23. travnja 2016.) održati 46 predavanja, 38 prezentacija, 103 radionice, 7 izložbi, projekcije filmova…

Poveznica sadržajima bit će „znanost i umjetnost“, ali i 160. obljetnica rođenja Nikole Tesle te 100 godina opće teorije relativnosti Alberta Einsteina. Niz programa obrađivat će aktualna događanja na području znanosti.

Svi sadržaji Festivala znanosti za posjetitelje su besplatni!

Radno vrijeme u Tehničkom muzeju Nikola Tesla je od 10 do 20 sati.

Zbog prostornih ograničenja u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon 01/4844 050; 01/4881 626 ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tehnicki–muzej.hr.SVI SADRŽAJI SU BESPLATNI ZA POSJETITELJE

 

povratak