Dani kruha

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 09.10.2013. / 30.10.2013.
vrijeme održavanja: prema utvrđenom rasporedu
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Tehnički muzej organizira akciju pod nazivom Dani kruha, a na kojim ćete radionicama naučiti o dugom putu od pšenice do kruha 

 

Tehnički muzej u Zagrebu organizira akciju Dani kruha, namijenjenu djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, u trajanju od 9. do 30. listopada 2013. Godine.

Akcija Dani kruha održava se u određenim terminima od utorka do petka između 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom između 9 i 13 sati, a radionica s vodstvom traje oko 90 minuta. Cijena ulaznice za sve sudionike je 10 kuna.

Kruh ubrajamo među najstarije pripremanu hranu, a povijest kruha na neki način je i povijest civilizacije jer je kultiviranje žitarica omogućilo prijelaz iz lovačkog i nomadskog stila života ka poljoprivredi i formiranju gradova. 

Kroz akciju ćemo proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje KRUH. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu ponijeti malu vrećicu s pšenicom.

Za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina OBVEZNA je prethodna telefonska najava, kako bismo vam osigurali stručno vodstvo i materijal za radionicu. Grupe mogu biti do najviše 30 osoba.

Za pojedinačni posjet za radionicu "Dani kruha"ne primamo najave! Vikendom je akcija namijenjena isključivo posjetu građanstva, a termini su u 9 i 11 sati. Dođite slobodno...

Termini za sudjelovanje u akciji tijekom tjedna su:

1. termin:  9.00 – 10.30 sati

2. termin: 10.00 – 11.30 sati

3. termin: 11.00 – 12.30 sati

4. termin: 13.00 – 14.30 sati

Subotom i nedjeljom raspoloživi termini su u 9 i 11 sati.

Sudjelovanje u akciji Dani kruha ne uključuje obilazak i stručna vodstva po stalnom postavu Tehničkog muzeja.

Molimo za sva pitanja i najave kontaktirajte telefonski broj 01/48 44 050 ili e-mail mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr

 

povratak