DANI KRUHA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 30.09.2014. / 31.10.2014.
vrijeme održavanja: prema satnici
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Tehnički muzej organizira akciju pod nazivom Dani kruha, a na kojim ćete radionicama naučiti o dugom putu od pšenice do kruha

Tehnički muzej u Zagrebu organizira akciju Dani kruha, namijenjenu djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, u trajanju od 30.  rujna do 31. listopada 2014.

Kruh ubrajamo među najstarije pripremanu hranu, a povijest kruha na neki način je i povijest civilizacije jer je kultiviranje žitarica omogućilo prijelaz iz lovačkog i nomadskog stila života ka poljoprivredi i formiranju naselja.

Kroz akciju ćemo proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje kruh. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu te na kraju i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu ponijeti malu vrećicu s pšenicom.

Za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina OBVEZNA je prethodna telefonska najava, a kako bismo vam osigurali stručno vodstvo i materijal. Grupe mogu biti do 30 osoba.

Za pojedinačni posjet za radionicu "Dani kruha" ne primamo najave! Vikendom je akcija namijenjena isključivo pojedinačnom posjetu građanstva, a termini su u 9 i 11 sati. Dođite slobodno...

Akcija Dani kruha održava se od utorka do petka od 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Trajanje radionice je oko 90 minuta.

Cijena ulaznice je 15 kuna, što uključuje stručno vodstvo i materijal za radionicu.

Termini za sudjelovanje u akciji tijekom tjedna:
1. termin: 9 – 10.30 sati
2. termin:  10 – 11.30 sati
3. termin:  11 – 12.30 sati
4. termin: 13 – 14.30 sati

Subotom i nedjeljom raspoloživi termini su u 9 i 11 sati.

Sudjelovanje u akciji Dani kruha ne uključuje obilazak i stručna vodstva po stalnom postavu Tehničkog muzeja.

Molimo za sva pitanja i najave kontaktirajte telefonski broj 01/4844-050 ili e-mail mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr

povratak