Dani kruha u Tehničkom muzeju

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 05.10.2010. / 24.10.2010.
vrijeme održavanja: od utorka do petka od 9 do 15 sati; subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Kruh je danas osnovna ljudska prehrambena namirnica, a na radionici u Muzeju upoznajte povijesni put njegova nastanka od obrade zemlje, sijanja žitarica, izrade tijesta za kruh…

Tehnički muzej organizira akciju Dani kruha namijenjenu djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi. Tijekom akcije u sklopu radionica sudionici će proći povijesni put od nekoliko tisuća godina, upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanja žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno te na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje kruh.
Akcija traje od 5 do 24 listopada 2010. i to prema slijedećem rasporedu:
 
od utorka do petka u vremenu od 9 do 15 sati
1. termin: 9.00 – 10.30 sati
2. termin: 11.00 – 12.30 sati
3. termin: 13.00 – 14.30 sati
 

SVI TERMINI OD UTORKA DO PETKA SU POPUNJENI
 

subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati
1. termin: 9.00 – 10.30 sati
2. termin: 11.00 – 12.30 sati
 
Radionica traje oko 90 minuta i uključuje sudjelovanje u svim aktivnostima vezanima uz akciju. Sudjelovanje je besplatno.
Radionice su predviđene za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina uz obaveznu prethodnu telefonsku najavu kako bismo vam osigurali stručno vodstvo. Najave prima voditelj akcije Mario Mirković (mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr) na telefonski broj 01/4844-050.
Grupe mogu biti do najviše 30 osoba.
Sudjelovanje u akciji Dani kruha ne uključuje obilazak i stručna vodstva po stalnom postavu Tehničkog muzeja.

povratak