Radionice pletenja boca za liker Maraschino

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 12.03.2013. / 14.03.2013.
vrijeme održavanja: u 18 sati
organizator: Narodni muzej Zadar

U utorak, 12. ožujka 2013. godine počinje s radom trodnevna radionica pletenja boca za liker Maraschino. Radionicu će pohañati inozemni studenti koji će semestar ili akademsku godinu provesti na Sveučilištu u Zadru. Kako bi se inozemni studenti osjećali dobrodošli, što bolje upoznali Zadar i prilagodili novom socijalno – kulturnom okruženju, osnovana je studentska volonterska organizacija ESN Zadar (Internacional Erasmus Student Network) na Zadarskom sveučilištu s ciljem pomaganja u njihovu snalaženju.

U fokusu ovih aktivnosti iskazan je poseban interes za upoznavanje kulturne baštine i tradicijske kulture Grada Zadra i Zadarske županije. Prema zahtjevu organizatora prva ovakva manifestacija koja će se održati je radionica tradicijskog načina pletenja boca za poznati liker Maraschino. Radionicu će, u organizaciji Pedagoške službe i Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, ESN Zadar i Maraske d.d. Zadar, pohañati 15 stranih studenata koji dolaze iz Španjolske, Poljske, Češke, Latvije, Lituanije, Slovenije i Njemačke.

Mjesto održavanja radionice je prizemlje Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar (Gradska straža). Vrijeme održavanja: od utorka do četvrtka - 12., 13. i 14. ožujka 2013. godine od 18 do 20 sati.

povratak