ELEKTRONSKA MIKROSKOPIJA U HRVATSKOJ

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 24.05.2012. / 24.05.2012.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej

U Tehničkom muzeju biti će predstavljena monografija ELEKTRONSKA MIKROSKOPIJA U HRVATSKOJ

Hrvatsko mikroskopijsko društvo predstaviti će u četvrtak, 24. svibnja 2012. u 18 sati, u kino dvorani Tehničkoga muzeja monografiju

 

ELEKTRONSKA MIKROSKOPIJA U HRVATSKOJ

 

Proteklo je 59 godinA od kada je na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu nabavljen prvi elektronski mikroskop u Republici Hrvatskoj i 36 godina od kada je na Institutu za metalurgiju Željezara Sisak u Sisku nabavljen i pušten u rad prvi „scanning“ - pretražni elektronski mikroskop u Republici Hrvatskoj. Događaji iz tog područja hrvatske znanosti i sve ostalo što je potom uslijedilo u daljnjem razvitku elektronske mikroskopije u našoj domovini zabilježeno je u monografiji Elektronska mikroskopija u Hrvatskoj. Monografija je koncepcijski i sadržajno svojevrsno "putovanje" kroz vrijeme, odnosno s današnje vremenske distance prikaz pisanog i slikovnog materijala koji na popularan način korespondira s razvitkom elektronske mikroskopije u Republici Hrvatskoj.

 

Urednici monografije su Dragutin Bauman, ing. kem i Prof.dr.sc. Srećko Gajović, a monografiju će predstaviti Akademici Ivica Kostović i Stanko Popović.

 

Tehnički muzej, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050

 

povratak