Festival znanosti / Zemlja je ravna / Vidjeti znači znati

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 24.04.2006. / 29.04.2006.
organizator: Zagreb: British Council, Sveučilište u Zagrebu, Tehnički muzej ; Osijek - Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Rijeka - Zlatni rez Rijeka, Filozofski fakultet Rijeka, Sveučilište u Rijeci ; Split - Sveučilište u Splitu

Može li i kako znanost biti dojmljiva i uzbudljiva javnosti? Ta, kako kaže B. Shaw, jedna od najvećih avantura ljudskoga duha, koja nikada nije odgovorila ni na jedno pitanje, a da nije otvorila deset novih, doista jest nešto preuzbudljivo da bi bilo neuzbudljivo. Naravno, potrebno je potruditi se oko njezine prezentacije i komunikacije; pronaći i osvijetliti teme i ljude koji nalaze načina da svoje viđenje svijeta i problema prezentiraju na zanimljiv način, tako da komunikacija, druženje, predavanje, izložba, pričaonica, performance, predstava... postanu za sudionike doživljaj, užitak, nezaboravno iskustvo, ushit i/ili osmijeh.

S tim je ciljem i napravljen program četvrtoga Festivala znanosti u Hrvatskoj. Trudu organizatora bit će najveća nagrada ako u njemu pronađete zanimljive sadržaje i nađete vremena za posjet festivalu.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na manifestacije ovogodišnjega Festivala znanosti kojima će se proslaviti obljetnice rođenja dvojice hrvatskih znanstvenih velikana: 150. obljetnica rođenja fizičara i izumitelja Nikole Tesle te 100. obljetnica rođenja  kemičara Vladimira Preloga. Ovogodišnje se geslo festivala obraća Vama, poštovani sudioniče, pučinijevskim pozivom na opažanje ljepota svijeta i divljenje mogućnosti njegova razumijevanja. Recondita armonija, skrovito suglasje različitih ljepota, vidika, vizura i vizija može nam otkriti znanost, ako je se potrudimo vidjeti. Znati znači vidjeti, vidjeti više, vidjeti ono što neznajući ne vide. Veni, vidi ... Festival znanosti !

http://www.festivalznanosti.hr/

 

povratak