IZLOŽBA OLDTIMERA U TEHNIČKOM MUZEJU

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 08.06.2013. / 08.06.2013.
radno vrijeme: od 9 do 12 sati
organizator: Tehnički muzej

Tehnički muzej i Oldtimer klub Zagreb u subotu 8. lipnja 2013. organiziraju izložbu oldtimera

Izložba stotinjak vrhunskih starodobnih vozila će se održati u dvorištu Tehničkog muzeja od 9 do 12 sati, a na njoj mogu sudjelovati isključivo starodobna vozila prijavljena na 28. oldtimer reli Oldtimer kluba Zagreb koji će se održati 9. lipnja 2013. sa startom ispred HNK u Zagrebu.

Više o programu događanja na 28. reliju Oldtimer kluba Zagreb koji će se u nedjelju, 9. lipnja 2013., održati na trasi ZAGREB - VELIKI TABOR možete saznati na http://www.oldtimer-klub-zagreb.hr/?hr/vijesti//663

Za one koji možda nisu znali, u Tehničkom muzeju je 1986. obilježena stota godišnjica automobila okupljanjem nekolicine zaljubljenika u starodobna vozila, modnom revijom i natječajem elegancije. Tada smo bili jedini i prvi na prostorima bivše Jugoslavije i današnje Hrvatske. Tijekom godina Oldtimer klub Tehnički muzej prerastao je u Oldtimer klub Zagreb i kao takav djeluje i danas. Okupljanje zaljubljenika u starodobna vozila danas je preraslo u pokret sa nekoliko desetaka klubova širom Hrvatske i respektabilnim voznim parkom. Oldtimer klub Zagreb je, osim što je najstariji u Zemlji, i najveći klub sa voznim parkom od nekoliko stotina starodobnih vozila (automobila, motorkotača, kamiona, autobusa te posebno vojnih vozila iz II.svjetskog rata.

PROGRAM

Subota 08. lipnja 2013.

Od 09 - 12 sati okupljanje i izložba isključivo prijavljenih starodobnih vozila, u prostoru dvorišta Tehničkog muzeja.

Osim razgledavanja prekrasnih starih vozila posjetitelji će moći pogledati simulaciju prevrtanja vozila koju će postaviti Hrvatski autoklub kao i obilježavanje 50 godina pomoći na cestama.

U nastavku od 12 sati promotivna vožnja ulicama Zagreba kroz pješačku zonu:

Savskom do Trga D. Petrovića, Tratinska, Brozova, Adžijina, Kršnjavoga, Savska, Rooseveltov trg, Trg Maršala Tita, Masarykova, Teslina, Trg N.Š.Zrinskog, Hebrangova, Gundulićeva, Ilica, Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok, Jurjevska, Mlinarska, Vrančićeva, Medveščak, Ribnjak, Palmotićeva, Kneza Branimira, Heinzelova, Radnička i odlazak na ručak u centar „Green Gold“.

Nedjelja 09. lipnja 2013.:

Od 8 sati okupljanje sudionika oko prostora HNK na Trgu Maršala Tita.

Od 10 sati start vozila i vožnja trasom relija kroz Klaićevu ulicu, ulicu Republike Austrije i u nastavku Ilicom preko Podsuseda, Zaprešića, Pojatnog, Velikog Trgovišća do Tuheljskih Toplica u restoran „Noć i dan. Tu će biti prolazna kontrola, zakuska uz proglašenje rezultata natječaja „Concours d'Elegance“.

U nastavku vožnja kroz Desinić do Velikog Tabora gdje će biti priređen kulturno-umjetnički program uz pjesme i plesove „KUD-a Velika Horvatska“  i „Kuburaše“ iz Desinića. Nakon razgledavanja muzeja dvorca odlazak na ručak u restoran „Grešna Gorica“.

 

povratak