LET U SVEMIR

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 14.10.2017. / 14.10.2017.
vrijeme održavanja: od 10 do 11.30 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

U nastavku ciklusa radionica VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE ovaj puta Marko Makovičić povesti će nas na put u svemir

U nastavku ciklusa radionica VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE voditelj radionice Marko Makovičić povesti će nas na put u svemir. Radionica LET U SVEMIR će se održati u subotu 14. listopada 2017. u vremenu od 10 do 11.30 sati.

Jeste li ikada gledali u nebo i pitali se što se nalazi iza oblaka, kako zvijezde izgledaju izbliza, zašto mjesec jedne večeri vidimo kao puni krug, a druge ne, ima li života na nekoj drugoj planeti… Ove subote lansirat ćemo se u daleka prostranstva svemira, a u tome će nam, ovog puta u ulozi iskusnog astronauta, pomoći svima poznati glumac Marko Makovičić. Marko će nam također otkriti i kada je i kako izumljena i lansirana prva svemirska letjelica, tko je bio prvi čovjek u svemiru, za što sve služe umjetni sateliti, kako se osjećaju astronauti pri letu u svemir, ima li života u svemiru i još, mnogo, mnogo toga.

Pripremili smo i posebnu radionicu u kojoj će posjetitelji imati priliku okušati se u izradi modela Sunca, Zemlje i Mjeseca te saznati kako nastaju dan i noć, zašto su dani nekad duži, a nekad kraći i kako Zemlja kruži oko Sunca, a Mjesec oko Zemlje. Oni kojima je nebo posebno drago, mogu nakon radionice još malo uživati u zvijezdama u muzejskom planetariju.

Pozdrav astronauti!

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Broj sudionika je ograničen, a za radionicu je potrebno obavezno prijaviti se putem telefona 01/4881-643, 0174844 050 ili e-maila kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr. Na radionicama je obavezna prisutnost odrasle osobe u pratnji djeteta.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje.

Impresum:

Autorice projekta: Anica Tomić i Kosjenka Laszlo Klemar

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar

Redateljica: Anica Tomić

Izvođači: Aleksandra Naumov, Ivana Krizmanić, Marko Petrić, Marko Makovičić, Silvio Mumelaš; Zvonimir Drvar, Kosjenka Laszlo Klemar, Zvonimir Ambruš i Marijo Zrna

Stručni suradnici: Vesna Dakić, Željko Staklarević, Neda Staklarević, Branimir Prgomet, Zvonimir Drvar, Katarina Ivanišin Kardum i Marijo Zrna

Autorica radionica Dan i noć, Padobranac i Zupčanici – Katarina Ivanišin Kardum

Rekviziti: Marijo Zrna

Video najave: Anica Tomić

Odnosi s javnošću: Marijo Zrna

Projekt je realiziran u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella.

 

Tehnički muzej Nikola Tesla

Savska cesta 18, Zagreb

Info: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr; 01/ 4881-643, 01/4844 050

 

povratak