LETI, LETI, LETI…AVION!

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 26.05.2018. / 26.05.2018.
vrijeme održavanja: od 10 do 11.30 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

Na radionici ćemo se upoznati s poviješću letenja i izraditi model prve upravljive zračne letjelice -zračnog broda Davida Schwarza!

Jeste li se ikad vozili avionom? Ljudi su od davnina nastojali pronaći način da polete nebom poput ptica, no trebalo je proći puno vremena od prvih pokušaja letenja uz pomoć različitih konstrukcija koji su redovito završavali tragično po pilota, do prvih aviona dostupnih običnim ljudima. Zahvaljujući avionima danas možemo primjerice „skoknuti“ u London na vikend ili za otprilike 8,5 sati sletjeti u daleki kineski grad Peking udaljen 7641 km – vožnja autom do Pekinga trajala bi oko 95, a vlakom više od sto sati!

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla čuvaju se različiti avioni – školski, sportski, vojni… Priču o njima ispričat će vam glumica Ivana Krizmanić. Očekuje vas i zabavna radionica izrade modela prve upravljive zračne letjelice -zračnog broda Davida Schwarza! 
Vežite se, polijećemo!

Voditelji: Ivana Krizmanić, Kosjenka Laszlo Klemar, Marijo Zrna
Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. 
Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav (20HRK) i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643 do petka 25.5.2018. u 16 sati. 
Obavezno je sudjelovanje punoljetne osobe u pratnji djeteta.

Radionica je dio ciklusa Veliki izumi za male ljude.

Autorice projekta: Anica Tomić i Kosjenka Laszlo Klemar
Izvođači: Ivana Krizmanić, Marko Petrić, Marko Makovičić, Silvio Mumelaš, Josipa Anković, Marijo Zrna, Zvonimir Drvar, Kosjenka Laszlo Klemar
Rekviziti: Marijo Zrna
Video najave: Anica Tomić
Odnosi s javnošću: Marijo Zrna

povratak