Međunarodni dan muzeja – akcija VODA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 02.05.2012. / 18.05.2012.
vrijeme održavanja: 9 do 17 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Povodom međunarodnog dana muzeja održati će se 17. muzejska edukativna akcija pod nazivom VODA

18. svibnja 2012. godine obilježavamo Međunarodni dan muzeja. Tim povodom održati će se i 17. muzejska edukativna akcija pod nazivom VODA. Akcija traje od 2 do 18. svibnja 2012. i namijenjena je ponajprije učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima željnih znanja i kreativnih poticaja, kao i učenja u neformalnom okruženju muzeja.

Jedinstvena knjižica, u kojoj su poput zemljovida označene sve muzejske lokacije i programi, omogućuje mladima ulaz u sve muzeje uključene u akciju. Cijena knjižice je 10 kuna.

 

Igra je namijenjena isključivo pojedinačnom posjetu.

Putem ove akcije ispričat ćemo priču o različitim ulogama vode u Tehničkom muzeju. O vodi po kojoj plovimo, vodi koja gasi vatru, vodi koja pokreće strojeve, vodi koja zemlju čini plodnom…

Tekućina bez boje, okusa i mirisa, svi se sjećate te jednostavne definicije iza koje stoji najvažnija tekućina na svijetu – voda. Od nje smo većim dijelom sastavljeni, ona je izvor života, ona je svuda oko nas, ali na nju često ne obraćamo previše pozornosti, toliko je samorazumljivo da nam je uvijek dostupna. Voda mijenja agregatna stanja ovisno o vanjskim utjecajima, može biti tekuća, kruta i plinovita, a svako od tih lica vode ima različita svojstva.

 

Završni program događanja uz akciju Voda i obilježavanje Međunarodnog dana muzeja odvijat će se u petak, 18. svibnja 2012, u Muzeju suvremene umjetnosti od 17 do 20 sati, a nakon 20 sati nastavit će se druženje do 22 sata uz iznimno atraktivan program ispred MSU-a, na južnoj platformi.

povratak