NAJLJEPŠA ASTROFOTOGRAFIJA

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 13.09.2012. / 14.10.2012.
otvorenje: 18 sati
radno vrijeme: utorak - petak: 9.00 - 17.00; subotom i nedjeljom: 9.00 - 13.00; ponedjeljkom i blagdanima: zatvoreno
organizator: Tehnički muzej, British Council

Tehnički muzej u suradnji s British Councilom postavlja izložbu NAJLJEPŠA ASTROFOTOGRAFIJA

U Tehničkom muzeju otvaramo izložbu najljepših astrofotografija, iz natjecanja „Astronomy Photographer of the Year, za vrhunske astrofotografe i izložbe koju organizira Kraljevska zvjezdarnica u Greenwichu u suradnji s časopisom Sky at night. Natjecati se može svatko, a fotografije koje na grupu natjecanja Flickr stižu iz cijeloga svijeta snimljene su različitom opremom, od jednostavnih do profesionalnih fotoaparata, ponekad i uz pomoć najsofisticiranijih specijalnih teleskopa.

U četiri je godine ovo natjecanje okupilo brojne entuzijaste i profesionalce koji svake godine, u sve većem broju, istražuju granice tehnologije i otkrivaju ljepote svemira.

Četiri su glavne kategorije fotografija – Zemlja i svemir, Naš Sunčev sustav, Duboki svemir i Mladi autori najboljih astronomskih fotografija godine za natjecatelje do 16 godina. Tri se posebne nagrade dodjeljuju za kategorije Ljudi i svemir, Najbolji početnik i Najbolja fotografija robotskim teleskopom. Za svaku od navedenih tema svake godine stigne velik broj izuzetnih fotografija čime se ostvaruje i osnovni smisao ovoga projekta: potaknuti inovacije u znanstvenom i estetskom smislu.

Izložbu je u Hrvatsku u sklopu Festivala znanosti doveo British Council i do sada je bila izložena u Rijeci za vrijeme Festivala znanosti te kasnije u Puli i Dubrovniku.

Naša izložba se sastoji od pobjedničkih i pohvaljenih fotografija natjecanja iz proteklih triju godina, pri čemu svaka od njih predstavlja iznimnu vrijednost i kreativnost natjecatelja.

Otvorenje izložbe je 13. rujna 2012. u 18 sati, a uz što će Ante Radonić održati i prigodno predavanje BOJE DUBOKOG SVEMIRA.

Izložba je otvorena od 13. rujna do 14. listopada 2012. u radno vrijeme Muzeja.

opširnije:

http://www.rmg.co.uk/visit/exhibitions/astronomy-photographer-of-the-year/

 

povratak