Nikola Tesla – čovjek koji je rasvijetlio svijet

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 10.07.2010. / 10.07.2010.
vrijeme održavanja: 12.00
voditelj: Renato Filipin

Povodom 154-te godišnjice rođenja Nikole Tesle u demonstracijskom kabinetu Muzeja održati će se 10. srpnja u 12 sati prigodno predavanje s pokusima

Povodom 154-te godišnjice rođenja Nikole Tesle (1856), a u sklopu projekta Tesla&friends u suradnji s Udrugom Nikola Tesla, Tehnički muzej organizira u subotu 10. srpnja 2010. u 12 sati predavanje uz pokuse u demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle.
 
Dan ranije, u petak 9. srpnja 2010. u 19.30 u hotelu Esplanade će biti dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Tehnički muzej daje potporu Udruzi organizirajući predmetno predavanje 10. srpnja. Naziv predavanja je Nikola Tesla – čovjek koji je rasvijetlio svijet, a održat će ga kustos Muzeja Renato Filipin.
 
Svi zainteresirani za predavanje uz pokuse besplatne ulaznice mogu isključivo osobno podići na blagajni Muzeja, uz napomenu da telefonske rezervacije ne primamo i da ulaznica za predavanje ne podrazumijeva razgled stalnog postava Muzeja. Broj mjesta za predavanje je ograničen. Predavanje ne preporučamo za djecu mlađu od 7 godina starosti.
 
Dnevni program vodstava za građanstvo (rudnik, demonstracijski kabinet Nikole Tesle, Planetarij) odvijati će se prema ustaljenom programu za taj dan.

povratak