Noć muzeja 2007: Zimska zvjezdana noć (predavanje i koncert)

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 26.01.2007. / 26.01.2007.
vrijeme održavanja: 18.00 - 20.00
organizator: Tehnički muzej; Hrvatsko muzejsko društvo - Sekcija kulturnog turizma; Zajednica kulturnog turizma HGK

NOĆ MUZEJA U ZAGREBU, 26. siječnja 2006, akcija je  započeta i inicirana od strane Sekcije kulturnog turizma, Hrvatskog muzejskog društva, a u suradnji sa Zajednicom kulturnog turizma HGK i svim zainteresiranim  muzejima.
Akcija  podrazumijeva novi otvoreniji pristup muzejskoj i turističkoj publici, te uključuje posjet  izložbenom dijelu muzeja, popratnu seriju događanja (umjetničkih, modnih, književnih,  glazbenih) u muzejima, koji će 26. siječnja 2007. biti besplatno otvoreni za posjetitelje do kasnih noćnih sati.

Predavanje će održati Ante Radonić, voditelj planetarija. Putem projekcije, posjetitelji će u kupoli planetarija promatrati izgled zvjezdanog neba za razna doba noći, od večeri do jutra. Tom prilikom upoznati će se i s aktualnim položajem onih planeta koje možemo vidjeti prostim okom.
Ovom prilikom u planetariju će gostovati poznati zagrebački ansambl “Inti Raimi” koji će održati koncert. Na programu  je tradicijska glazba iz Ekvadora, Bolivije i Perua. Riječ je o glazbi koja je nastala sudarom pretkolumbovskih kultura s europskim barokom i klasičnom glazbom.

povratak