Obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 09.07.2016. / 11.07.2016.
vrijeme održavanja: prema programu događanja
organizator: Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost, Tehnički muzej Nikola Tesla

Trodnevnom manifestacijom od 9 do 11. srpnja 2016. obilježiti će se 160 godina rođenja Nikole Tesle

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost sedmu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2016. kojom će obilježiti treći Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 160. obljetnicu Teslina rođenja. Ovogodišnja manifestacija održat će se od 9 do 11. srpnja pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja konferencijom „Tesla u Zagrebu“ na temu 160 godina od rođenja Nikole Tesle. Nastavlja se 10. srpnja već tradicionalnim polaganjem cvijeća na Teslin spomenik gdje će biti održan i prigodan program te svečanom proslavom i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja 2106. s početkom u 12 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla biti će održano predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije. Predavač je viši kustos Renato Filipin. Besplatne ulaznice za predmetno predavanje mogu se podići na blagajni Muzeja do nedjelje 10. srpnja 2016. u 13 sati. Broj ulaznica je ograničen.

Sva događanja, osim svečane proslave i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

Program događanja možete naći na http://www.unt-genius.hr/. 

povratak