Predavanje Ante Radonića u Rijeci

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 21.12.2010. / 21.12.2010.
vrijeme održavanja: 19.30

U planetariju Astronomskog centra Rijeka, Ante Radonić održati će predavanje na temu Jedna zimska noć

U planetariju Astronomskog centra Rijeka, Rijeka, Sveti križ 33, u utorak, 21. prosinca 2010. u 19:30 sati Ante Radonić održati će predavanje na temu Jedna zimska noć
Posjetitelji će se upoznati sa izgledom zvjezdanog neba u posljednjoj jesenskoj večeri i u prvom zimskom jutru. Vidjet ćemo koji su planeti sada vidljivi na našem nebu i saznat ćemo kako možemo lako pronaći planete na nebu. Sada je na večernjem nebu dobro vidljiv planet Jupiter a u ranim jutarnjim satima možemo promatrati Veneru i Saturn. Saznat ćemo nešto i o potpunoj pomrčini Mjeseca koja nastupa u utorak, 21. prosinca ali koja nije vidljiva iz naših krajeva. Upoznat ćemo najsjajnije i najljepše zvijezde. Saznat ćemo koje su posebnosti našeg neba upravo za ovogodišnji Božić i predstojeću novogodišnju noć. Poslije predavanja posjetitelji će moći postavljati pitanja o svemiru i istraživanju svemira.
Astronomski početak zime je u srijedu, 22. prosinca u 0 sati i 38 minuta. Posjetitelji će se upoznati sa značenjem pojma zimskog suncostaja i o tome kako, kada i zašto počinje zima.
 
Ulaz je slobodan

povratak