Promocija monografije „Pabirci geodetske baštine“

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 09.03.2017. / 09.03.2017.
vrijeme održavanja: 12 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla realizirao je projekt izdavanja monografske publikacije u suradnji s autorom, prof. dr. sc. Božidarom Kanajetom naslova „Pabirci geodetske baštine“

Djelo „Pabirci geodetske baštine“ je stručno-kompleksno i popularno-znanstveno izdanje koje pokriva široku tematiku različitih znanstvenih polja, uzročno-posljedično vezanih za geodeziju kao znanost koja se bavi izmjerom i kartiranjem zemljine površine i promatranjem njezinih gibanja i pojava kroz vrijeme i znanost kroz 60 imenovanih poglavlja i bogati slikovni materijal.

Pabirci geodetske baštine monografija je koja će čitatelju pružiti jedinstveni uvid u povijest i važnost zemljomjerstva u prizmi čovjekova djelovanja na Zemlji. Sam naslov knjige Pabirci geodetske baštine odaje suštinski koncept ovog djela kao kompendija strukovnog znanja, životnog promišljanja te autorove unikatne osobnosti koji se prožimaju s njegovim autentičnim stilom pisanja, uz punu umjetničku slobodu.

Ovaj izdavački izazov Tehnički muzej Nikola Tesla prihvatio je s punom sviješću o njegovoj specifičnosti, u potpunosti uvažavajući autoritet profesora Kanajeta i njegov autorski pristup koji knjigu čine posebnom i drugačijom u kontekstu stručnih i muzejskih izdanja.

Javnosti predstavljamo knjigu oblikovanu s posebnom pažnjom koja ima zadaću služiti budućnosti, jer samo oboružani znanjem i poznavanjem prošlosti možemo sigurnije koračati još neistraženim putovima...

Tehnički muzej "Nikola Tesla" ovim izdavačkim projektom zahvaljuje profesoru Kanajetu na pola stoljeća suradnje i potpore u razvoju i radu Muzeja.

Na promociji će o monografiji govoriti:

Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla;

dr. sc. Zdravko Kapović, prof. emerit., Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu;

Kristina Kalanj, urednica monografije; i

prof. dr. sc. Božidar Kanajet, autor monografije.

 

Impresum monografije „Pabirci geodetske baštine“

Autor tekstova - prof.dr.sc. Božidar Kanajet

Urednica - Kristina Kalanj

Lektura - Margareta Medjurečan

Grafičko oblikovanje i računalna priprema - Boris Greiner

Nakladnik - Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Za nakladnika - Markita Franulić

Tisak – Vemako

Naklada – 250

ISBN 978-953-6568-49-9

Zahvaljujemo Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba koji je financirao realizaciju monografije Pabirci geodetske baštine te svim ustanovama i pojedincima koji su pomogli u realizaciji monografije.

povratak