PRVI OSVAJAČI JUŽNOG POLA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 10.04.2013. / 10.04.2013.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej

 

Povodom izložbe Hrvati u ledenom zagrljaju Arktika, u srijedu 10. travnja 2013. u 18 sati, Robert Kakarigi održat će predavanje PRVI OSVAJAČI JUŽNOG POLA

 

U srijedu, 10. travnja 2013. u 18 sati u kino dvorani Tehničkoga muzeja, Zagreb, Savska cesta 18, biti će održano popularno predavanje za građanstvo na temu :

PRVI OSVAJAČI JUŽNOG POLA

Predavač je Robert Kakarigi

Zapanjujući, zabavni i tužni trenuci se isprepliću tijekom ovog vrhunskog multimedijalnog predavanja u sklopu izložbe „Hrvati u ledenom zagrljaju Arktika“. Predavanje nas vraća 101 godinu u slavnu prošlost ljudskog roda kad su timovi norvežanina Roalda Amundsena i britanca Roberta Falcona Scotta na osebujne načine i s različitim posljedicama prvi stupili na Južni pol. Jedan od glavnih likova ove multimedije je i brod Fram koji je jednako uspješno sudjelovao u ekspedicijama istraživanja Arktika i Antarktike.

Robert Kakarigi, hrvatski savjetnik i fotograf pri časopisu National Geographic, zoolog i svjetski putnik, će tijekom ovog predavanja prikazati originalne fotografije i video materijale koji su snimili sudionici ovih slavnih ekspedicija. Multimedija sadrži i nekoliko kratkih isječaka iz kasnijih filmskih rekonstrukcija. Robert Kakarigi je iskusan popularizator i predavač, što jamči još jednu zanimljivu i ugodnu večer u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Ulaz je besplatan.

Tehnički muzej, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050

povratak