Radionica ‘Circuit bending, 1′ Clauda Winterberga

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 16.03.2013. / 17.03.2013.
vrijeme održavanja: 12 do 19 sati
organizator: Tehnički muzej

 

Radionicom ‘Circuit bending, 1′ švicarskog glazbenika i producenta Clauda Winterberga započinje suradnja Tehničkog muzeja i I’MM_ Media laba

 

Radionicom ‘Circuit bending, 1′ švicarskog glazbenika i producenta Clauda Winterberga započinje suradnja Tehničkog muzeja i I’MM_ Media laba, koja će se održati 16. i 17. ožujka 2013. u kino dvorani Tehničkog muzeja, Savska 18, u Zagrebu.

Prezentacija radionice održat će se 17. ožujka u 19 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja, dok će se koncert Clauda Winterberga s MMessy Oscillatorsima održati u subotu, 16. ožujka s početkom u 22 sata u Klubu SC, Savska 25.

Radionica Circuit Bending, 1Kako prenamijeniti staru klavijaturu ili dječju igračku u glazbeni instrument za eksperimentalnu elektronsku glazbu. Inspirirani mnogim pionirima eksperimentalnih glazbenih instrumenata s jedne strane, te s druge strane mnogobrojnim pripadnicama i pripadnicima DIY (Do-It-Youself) zajednice na glazbenoj sceni, radionica podučava polaznike kako ‘hakirati’ jednostavne uređaje u nove instrumente s potpuno novim glazbenim funkcijama elektroničkom tehnikom koja se naziva circuit bending. U suradnji s I’MM Media labom u Zagrebu predviđa se višegodišnji niz radionica s ciljem edukacije i stvaranja kvalitetne scene graditeljica i graditelja elektroničkih glazbenih instrumenata, te razvoj scene circuit bendera.

Datum: 16. i 17. ožujka 2013., od 12 do 19 sati.

Broj polaznika: 10 max

Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 14.03.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.

Kotizacija:

150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni. Polaznicima će biti osiguran sav materijal i alati za rad, te će hakiranu klavijuturu moći ponijeti kućama.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:- općom uplatnicom- pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)- pod primatelj upišite TEHNIČKI MUZEJ, Savska cesta 18, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101247448; poziv na broj odobrenja: 37198918530, opis plaćanja: navedite naziv radionice (Tehnički muzej: Radionica Circuit bending, 1)– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

O voditelju:

Claude Winterberg (1968) iz Basela, Švicarska. S početkom 1990-tih zaljubljuje se u elektronsku glazbu i osniva produkcijsku kuću Ogun Studios zajedno s bratom Michelom Winterbergom. Nakon toga slijede izdanja za izdavačku kuću on GoSub (Future Bass Junkies). 1998. godine osnovali su bend za psihodelični trans Beyond Third Spring koji kombinira elektroniku zajedno s instrumentom australskih domorodaca – didgeridoom. Slijedećih desetak godina grupa je svirala na bezbrojnim koncertima diljem kontinenata u sklopu kuće Winterberg Production (www.winterbergproduction.com). 2007. godine Claude Winterberg pristupa društvu iz SGMK – Swiss Mechatronic Art Society in Züricha i tom prilikom izrađuje svoju prvu Atari Punk konzolu (glazbeni oscilator). U tom okruženju potpuno se ‘inficira’ DIY (Do-It-Yourself / Uradi sam) elektronikom. Od tada izrađuje svoje sintisajzere kombinirane s neobičnim oscilatorima i eksperimentira circuit bending tehnikom, te iz toga razvija svoj trenutni projekt FlipFloater.

Web:

http://tehnicki-muzej.hr/
http://immmedialab.wordpress.com/

povratak