TJEDAN SVEMIRA

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb; KINO DVORANA I PLANETARIJ
datum početka/završetka: 04.10.2018. / 10.10.2018.
vrijeme održavanja: prema rasporedu
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Zvonimir Drvar

U tijeku Tjedna Svemira koji se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, očekuju vas interesantna predavanja u našem planetariju

 

ULAZNICE ZA SVA PREDAVANJA SU PODIJELJENE. HVALA NA INTERESU

U tijeku Tjedna Svemira koji se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, u četvrtak 4. listopada i srijedu 10. listopada očekuju vas interesantna predavanja u našem planetariju

TJEDAN SVEMIRA

U četvrtak, 4. listopada 2018. u 18 sati i u 20 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstvena predavanja za građanstvo na temu:

SVEMIR SVUDA OKO NAS

Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija
Svakodnevno se promatrajući svemir zapitkujemo o njegovim prostranstvima i veličini. Na predavanju će biti riječi o općem ustrojstvu svemira i najvećim otkrićima koja su nam pomogla u shvaćanju i razumijevanju svemira, od najbližih planeta preko zvijezda u bližem okruženju do najudaljenijih galaksija vidljivog svemira.

U srijedu. 10. listopada 2018. u 18 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

ASTRONAUTIKA - JUČER, DANAS, SUTRA

Predavač je Ante Radonić
Tom prilikom posjetitelji će se upoznati sa aktualnim zbivanjima na polju svemirskih letova. Proteklih dana, po prvi put u povijesti, minijaturni aparati skakali su po površini jednog asteroida.  U mjesecu studenom ove godine jedna međuplanetarna letjelica rekordno će se približiti Suncu dok će se druga pokušati spustiti na površinu Marsa. Krajem ove godine očekujemo novi susret automatske letjelice i asteroida. Za nekoliko mjeseci kreću prvi privatni svemirski brodovi za prijevoz astronauta u orbitu. Što možemo očekivati u narednim godinama? Predavanje će biti popraćeno mnoštvom fotografija.

ULAZ NA PREDAVANJA JE BESPLATAN. BROJ ULAZNICA JE OGRANIČEN PA MOLIMO REZERVIRATI ULAZNICE NA VRIJEME. REZERVIRANE ULAZNICE PODIŽU SE NAJKASNIJE PETNAEST MINUTA PRIJE POČETKA PREDAVANJA.

PREDAVANJA NISU PRIMJERENA ZA DJECU MLAĐU OD 8 GODINA.

Tehnički muzej "Nikola Tesla"
Zagreb, Savska cesta 18, tel. 01/48 44 050
marijo.zrna@tmnt.hr

povratak