TMNT STEAM ADVENTSKI VIKEND - STEAM COLORINA

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, KINO DVORANA
datum početka/završetka: 16.12.2017. / 16.12.2017.
vrijeme održavanja: 10 do 12 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF)
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

Radionica se zasniva na STEAM pristupu te se kroz „uradi sam“ praksu kombiniraju znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike

Dani su Adventa i sve oko nas se šareni, „blinka“ i svjetluca. U ovo doba godine definitivno vrijedi pravilo „više je više“ i zato smo za nadolazeći vikend pripremili prigodnu radionicu na kojoj ćemo izrađivati adventske ukrase.

Radionica se zasniva na STEAM pristupu te se kroz „uradi sam“ praksu kombiniraju znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

STEAM COLORINA

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF) i Hrvatska udruga za boje (HUBO) od 2012. godine provode radionice koje djecu upoznaju sa širokim područjem tekstilnog tiska i bojanja tekstila od oslikavanja tekstila, preko sito do digitalnog tiska te od primjene prirodnih bojila preko pigmentnih bojila do inovativnih termokromnih bojila. Cilj radionica je promicanje i podizanje kompetitivnosti u području tekstila, tekstilnog tiska i bojanja tekstila te razvoj svijesti o ljepoti i važnosti inženjerstva u razvoju društva. 

Ove subote, na već tradicionalnoj adventskoj radionici organiziranoj u suradnji Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Hrvatske udruge za boje i Tehničkog muzeja Nikola Tesla, okušat ćemo se u izradi ukrasnih cofleka od prirodnog vunenog vlakna.

Autorica radionice: Ana Sutlović, Tekstilno tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa stručnim suradnicama Dorom Kos, Ivanom Iličić i Valerijom Ljubić.

Radionice su namijenjene djeci od 5 do 12 godina. Roditelji su dobrodošli.

Sudjelovanje u radionicama je besplatno. Zbog prostornih ograničenja broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje je potrebno se najaviti mailom na: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili telefonom na 01/ 4881 643.

povratak