Tražimo daktilografe za performans u Tehničkom muzeju

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 04.02.2014. / 12.03.2014.
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Julija Gracin

Za našu novu izložbu radnog naslova „Vama na usluzi: umjetnost i rad“ koju pripremamo u suradnji s Tehničkim muzejom u Beču i Erste fundacijom, tražimo daktilografe za performans

Za našu novu izložbu radnog naslova „Vama na usluzi: umjetnost i rad“ koju pripremamo u suradnji s Tehničkim muzejom u Beču i Erste fundacijom, molimo daktilografe ili osobe s dobrim poznavanjem daktilografije da nam se jave za sudjelovanje u performansu umjetnika Pavela Braile.

Izložba se bavi radom, problematizira uvjete koji dovode do nestanka pojedinih poslova, obezvrjeđivanja drugih, praksama kojima se rad nastoji nadzirati ili 'optimizirati'.

Performans „Tribute to the Typewriter: The Ink Ribbon's Fingerprints“ („U čast pisaćem stroju: otisci tintne vrpce“) Pavela Braile počast je pisaćem stroju kao sredstvu oslobođenja i emancipacije, a čijim je nestankom nestao i cijeli niz zanimanja.

Stoga bismo osobito željeli da nam se jave umirovljeni daktilografi, ali to nije nužan uvjet za sudjelovanje u performansu na dan 27. ožujka 2014. u Tehničkom muzeju.

Zainteresirane molimo da kontaktiraju:

julija.gracin@tehnicki-muzej.hr

Kontakt telefon: 4881-627; 4844-050

povratak