UPORABA VOJNE TEHNIKE HV U DOMOVINSKOM RATU

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 06.11.2012. / 06.11.2012.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Neda Staklarević

 

Uz izložbu OLUJA U MINIJATURI održati će se u utorak, 6. studenog 2012. u 18 sati prigodno predavanje na temu UPORABA VOJNE TEHNIKE HV U DOMOVINSKOM RATU

 

Predavanje o uporabi vojne tehnike HV u Domovinskom ratu prezentirat će se na dva područja, tehničkom i taktičkom.

U tehničkom području uporabe vojne tehnika govorit će se o porijeklu njegove nabave, načinu korištenja i održavanja. Kao i o proizvodnji vojne tehnike u RH za vrijeme Domovinskog rata.

U taktičkom području uporabe vojne tehnike, bit će prikazana kroz iskustva u njihovom korištenju kroz borbena djelovanja na određenim bojištima u Domovinskom ratu.

O predavaču:

Dean Čanić rođen 1967. u Zagrebu. Uključuje se u obranu Republike Hrvatske početkom mjeseca kolovoza 1991. pristupajući u 1.gardijskoj brigadi „Tigrovi“. Za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik bojne Frankopan i ostalih SP GSHV, te 7.gardijske brigade „Pume“. Po završetku rata bio je predavač na dočasničkoj i časničkoj školi na Hrvatskom vojnom učilištu. Priredio je vojni priručnik "Pregled naoružanja rabljenog protiv oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu". Također autor je tekstova u mjesečniku Vojna povijest te sudjeluje u nastanku monografije bojne Frankopan.  

ULAZ JE SLOBODAN

Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb, 4844-050

povratak