VENERINE TAJNE

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 04.02.2016. / 04.02.2016.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Ante Radonić

Zašto je Venera najnegostoljubivije mjesto u Sunčevom sustavu? Odgovor na to pitanje potražite na predavanju meteorologa Nebojše Subanovića

U četvrtak, 4. veljače 2016. u 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se znanstveno-popularno predavanje za građanstvo na temu:

Tko je "smjestio" Veneri

Predavač je Nebojša Subanović, meteorolog.

Venera, drugi planet od Sunca, jedan od tri u takozvanoj nastanjivoj zoni, s gotovo idealnim fizikalnim obilježjima, postaje Pakao umjesto Raja – najnegostoljubivije mjesto u Sunčevom sustavu!

Zašto? Kako? Što je pošlo krivo? Hoće li ljudi ikada otići tamo? Može li to biti i sudbina Zemlje? Na predavanju predavač će probati odgovoriti na ta pitanja.

To je drugo u triptihu predavanja o planetima nastanjive zone Sunčevog sustava. Ta predavanja pokušavaju dati odgovor, s gledišta jednog meteorologa, zašto samo jedan od tri planeta na idealnim orbitama oko Sunca ima život.

Prema tome, ako želite saznati tko je smjestio Veneri da je postala Pakao umjesto Raja, vidimo se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Muzeja na dan predavanja.

Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 01/48 44 050

www.tehnicki-muzej.hr

https://www.facebook.com/Tehni%C4%8Dki-muzej-335802459827986/?ref=hl

 

povratak