ZAVIRIMO U PODMORNICU

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 23.03.2013. / 30.03.2013.
vrijeme održavanja: PREMA RASPOREDU
organizator: Tehnički muzej

Od 23. ožujka 2013. otvaramo za posjet podmornicu iz II svjetskog rata. Posjet je moguć prema posebnom rasporedu i akcija traje do 30. ožujka

Od subote 23.ožujka pa do subote 30.ožujka 2013. (osim ponedjeljka 25.ožujka kada Muzej ne radi), posjetiteljima Tehničkog muzeja pruža se nesvakidašnja prilika da razgledaju podmornicu iz Drugog svjetskog rata. Spuštanjem u njezinu unutrašnjost upoznati će navigacijske i pogonske uređaje, naoružanje, način rada i preživljavanja u radnim uvjetima te njezinu namjenu

 

„Džepna“ podmornica CB-20 (kod nas nazvana „Mališan“), proizvedena je 1943. u Italiji, a danas je jedinstveni primjerak u svjetskim razmjerima (napravljeno ih je svega dvadesetak primjeraka). Kompletna je i originalna. Naoružana s dva torpeda služila je za uništavanje lučkih postrojenja, transportnih i ratnih brodova. Djelovala je na Sredozemnom i Crnom moru, a kasnije i na Jadranskom moru. U njezinoj unutrašnjosti boravila je četveročlana posada.

 

Njezine osnovne dimenzije su: dužina 15 m, širina 3 m te težina 35,4 t. Mogla je zaroniti maksimalno do 55 m. Tijekom razgledavanja unutrašnjosti posjetitelji će se upoznati s više detalja uz stručno vodstvo osoblja Muzeja.

VAŽNO JE ZAPAMTITI !!!

ULAZ U PODMORNICU JE NA VLASTITU ODGOVORNOST 

Iz objektivnih razloga akcija ima ograničen karakter trajanja.

Radno vrijeme:

radnim danom: utorak – petak od 10 – 14 sati (ulaznice za 10; 11; 12 i 13 sati)- mogućnost razgleda oko 36 osoba na sat

subota - nedjelja od 10 do 13 sati (ulaznice za 10, 11 i 12 sati )- mogućnost razgleda oko 36 osoba na sat

Da bi priča imala smisla i bila u potpunosti uspješna postoje određena ograničenja za razgledavanje uvjetovana konstrukcijskim značajkama podmornice i „gabaritima“ posjetitelja, jer u svim drugim predimenzioniranim slučajevima ostajete zaglavljeni na ulazu u podmornicu*.

Preporučamo:

-odjenuti hlače (dame) ili sportsku odjeću s prikladnom obućom bez povišenih peta i sa gumenom potplatom

- maksimalno do 120 kg tjelesne težine *

- struk opsega maksimalno do 130 cm ili Ø 60 cm *

Ulaz u podmornicu moguć je isključivo uz posebnu ulaznicu koja se može kupiti na blagajni Muzeja po cijeni od 15 kn, a ista vrijedi i za razgledavanje stalnog postava Muzeja.

REZERVACIJE NE PRIMAMO 

Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb; 01/4844-050, info@tehnicki-muzej.hr

 

povratak