Zvjezdano Valentinovo

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 13.02.2015. / 14.02.2015.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Ante Radonić

U petak 13. i subotu 14. veljače nudimo vam romantično Valentinovo pod zvijezdama u našem Planetariju

Tražite li ideju kako provesti romantičnu večer na Valentinovo? U našem Planetariju osigurali smo zvjezdano nebo s mjesečinom uz interesantno predavanje našeg uvijek romantično raspoloženog Ante Radonića.

U petak, 13. veljače u 18 sati i ponovno u subotu, 14. veljače 2015. u 18 sati u Planetariju Tehničkog muzeja održati će se popularno predavanje za građanstvo na temu:

Valentinovska noć pod zvijezdama

Predavač je Ante Radonić, voditelj planetarija.

Svake godine Valentinovska noć je drugačija. Ove godine je posebna. Saznat ćemo koji su planeti sada u povoljnom položaju za promatranje golim okom i vidjet ćemo gdje se oni upravo nalaze. Planet Jupiter sada se vidi tijekom cijele noći i sasvim ga je lako pronaći na nebu. Venera se upravo nalazi prividno sasvim blizu planeta Marsa.

Upoznat ćemo se sa raznim zviježđima i potražit ćemo najljepše zvijezde našeg neba. U tijeku jednog sata doživjet ćemo promjene koje se na nebu odigravaju u tijeku jedne cijele noći.

Bez obzira kakvo bude vrijeme, u kupoli planetarija doživjet ćemo zvjezdano Valentinovo sa mjesečinom.

Istovremeno, zanimljivi događaji odigravat će se daleko od Zemlje. Europska međuplanetarna letjelica "Rosetta" upravo na dan Valentinova ima zadatak ostvariti rekordno nisko nadlijetanje kometa Čurjumov-Gerasimenko, kometa oko kojeg kruži već mjesecima.

Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme.

Tehnički muzej, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050

www.tehnicki-muzej.hr

povratak