ZVUK SVEMIRA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 26.09.2014. / 26.09.2014.
vrijeme održavanja: od 18 do 20 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Uz izložbu Sunčev sustav u petak, 26. rujna 2014. u 18 sati, organiziramo predavanje i jedinstveni glazbeni doživljaj izložbe pod nazivom Kako zvuči svemir?

Uz izložbu Sunčev sustav u petak, 26. rujna 2014. u 18 sati, organiziramo predavanje i jedinstveni glazbeni doživljaj izložbe pod nazivom Kako zvuči svemir?

ULAZ SLOBODAN

Program:
18.00: obilazak izložbe
18.15: zvuci svemira – NASA-ine snimke planeta Sunčevog sustava
18.30: predavanje PLANETARNI GONGOVI
19.00: ZVUČNA KUPKA

Možda ste mislili da je svemir tiho mjesto, ali tamo postoje stvarni zvukovi, iako ne baš onakvi kakve smo navikli čuti. Premda se ne radi o zvučnim valovima, mnogi od elektromagnetskih valova i frekvencija oscilacije čestica mogu se prevesti u zvuk. Iako to može zvučati komplicirano, mnogi uređaji koje svakodnevno koristimo čine potpuno istu stvar. Radio, primjerice, konvertira radiovalove u zvučne. NASA je prikupila podatke sa sondi i pretvorila ih u zvuk.
Dok slušamo NASA-ine snimke, mi zapravo ne čujemo izravno kakav je zvuk planeta za vrijeme bivanja u njegovoj orbiti. Nažalost, planeti ne pjevaju lijepe pjesme dok ih oblijeću svemirske letjelice.
No, svaki planet ima svoju jedinstvenu “pjesmu” jer s obzirom da svaki planet ima različitu frekvenciju, zvuk svakog planeta je drugačiji.

ZVUČNA KUPKA
Zvučna kupka je jedinstveno iskustvo meditacije uz zvuk gongova, tibetanskih zvučnih zdjela i prirodnih instrumenata
U zvučnoj kupci ozvučuju se Peter Hess® zvučne zdjele (12 metala), Planetarni Gongovi Sunca, Merkura, Venere, Zemlje, Mjeseca, Marsa, Jupitera i Saturna, zvončići, sansula i drugi prirodni instrumenti, koji stvaraju rijeke prekrasnih tonova i nadtonova ritmičkih vibracija te, šireći se prostorom i tijelom, djeluju na svim razinama ljudskog bića.

Dobrobiti
duboko opuštanje i kvalitetniji san
blaga masaža i harmonizacija tjelesnih stanica
poticanje cirkulacija krvi i limfe
poticanje kreativnosti i samopouzdanja
podizanje životne energije
obnavljanje životne radosti
ponesite prostirku, pokrivač, i bočicu vode

Voditeljica: Silvana Leskovar – Gong Centar Prema Vama
Mario Mirkovic
Bijelo kristalno ogledalo
InLakech
12etznab@gmail.com

povratak