5 načina da se brzo riješite dugova

5 načina da se brzo riješite dugova

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:47
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako se rješava dug?

U dugovima ste i ne znate kako dalje? Niste jedini. Statistike pokazuju kako je svaki treći građanin u nekoj vrsti duga. Dugove možemo svrstati pod normalnu “stvar” današnjeg svijeta, osobito sada kada cijene nemilosrdno rastu a primanja stagniraju. Da li se dug može riješiti? Dug se mora riješiti, na to će vas posjetiti druge strane kojima ste dužni. Od kuda krenuti? Kada se nađemo u situaciji da nam je potreban ekstra novac, često ćemo se okrenuti bankama ili kreditnim agencijama. Nenamjenski krediti su zadnjih godina postali najbolja opcija za zatvaranje postojećih dugova, bilo da se dobivaju u bankama ili preko kreditni agencija.

Zašto nastaje dugovanje? Dugovanje nastaje onda kada nam određeni financijski izdatak jednostavno postane previše. U primjeru, jedan neplaćeni račun nije dugovanje, no dva neplaćena računa već stvaraju dugovanje koje može ostaviti negativne posljedice. Što ako se dugovanje ne može podmiriti? U slučaju da niste u mogućnosti riješiti određeno dugovanje, tada se morate pripremiti na prisilne naplate koje mogu biti iznimno neugodne. Nitko od nas ne želi ovrhe i zapljenu vlastite imovine kako bi se otplatilo određeno dugovanje.

Izbjegnite dug uz jednostavne trikove štednje

Da li se dug mora dogoditi baš svakome? Odgovor je ne, uvijek možemo poduzeti određene mjere opreza. Od kuda krenuti? Prvi korak je pismeno sastavljanje proračuna cijelog domaćinstva. Stavite na papir vaše prihode i ono na što najviše trošite. U primjeru, napravite unaprijed popis za trgovinu i nemojte vršiti impulzivnu kupnju. Nakon nekog vremena primijetiti ćete kako ste uštedjeli novac. Drugi korak je steći zadovoljstvo s onime što imate. Htjeli mi to priznati ili ne, uvijek imamo određene želje koje su zakočene radi naših financijskih mogućnosti.

Živimo u svijetu masovnog konzumerizma, u svijetu koji vas navede da kupujete i trošite više nego je potrebno. Prije nego se odlučite kupiti nešto, zapitajte se da li vam je to zaista potrebno ili je to samo želja. Treći korak je skromniji stil života. Dug često nastaje radi pretjerane rastrošnosti i radi želje da imamo nešto više. Skromniji život ne podrazumijeva siromaštvo, već sreću s onime što imamo. U primjerima – Priuštite si tu i tamo nešto, ne na svakoj plaći. Izađite van svaki drugi vikend umjesto svaki vikend.

Što kada nastane dug?

Ako ste određenom dugu ili u raznim dugovanjima, tada morate napraviti popis svih dugova koji koče vaš financijski život. Krenite od sagledavanje svojeg financijskog stanja i od određivanje otplate. Izradite plan otplate za svaki dug. Dokazano je da su nam stvari jasnije kada ih stavimo na papir, zato je potrebno napisati sva dugovanja, iznose, prihode i krenuti u računanje. Ukoliko imate problema s navedenim korakom, tada se uvijek možete obratiti svom vjerovniku. Najbolje je prvo otplatiti male dugove i onda se postepeno fokusirati na veće.

Možda vam ovo neće biti drago za pročitati, no dug neki put traži i dodatni izvor prihoda, što znači dodatan posao. Danas je veoma lako naći dodatan posao, a navedeni prihod vam može pomoći u bržem otplaćivanju duga. U cijelom procesu otplate veoma je važno da ne stvarate dodatne dugove. Jednostavan trik za pametnu kupnju je kupnja gotovinom. Zašto? Kupnja gotovinom nam fizički daje do znanja koliko smo potrošili, dok taj osjećaj ne postoji kada peglamo karticu. Za kraj, budite uporni i nemojte odustati.

Tagovi:

Više članaka