Čišćenje namještaja od eko kože

Čišćenje namještaja od eko kože

Čišćenje namještaja od eko kože, jednostavnost održavanja

Namještaj od eko kože krasi jednostavno održavanje i čišćenje, i upravo iz tog razloga ovakav namještaj je vrlo tražen kada se uređuje dom. Nebitno da li imate veliku obitelj, malu djecu ili kućne ljubimce, pitanje je samo vremena kada ćete zaprljati svoj namještaj. Mrlje na kauču, stolicama, krevetu i drugom namještaju su neizostavan dio svakodnevice i zato je bitno da je namještaj od materijala koji je lako održiv. Razne presvlake mogu vam pomoći u borbi s mrljama, ali njihovo učestalo pranje opet dovodi u pitanje njihovu funkcionalnost. Čišćenje namještaja od eko kože je mnogima uvijek bio jednostavan proces, i upravo iz ovog razloga u većini domaćinstava danas ćete pronaći namještaj od eko kože. Održavanje i čišćenje namještaja od eko kože je bitna stavka ako želite da vaš namještaj uvijek ima onaj isti i novi sjaj, a ne tragove mrlja i istrošenosti koja dolazi s vremenom. U daljnjem tekstu donosimo vam par trikova kako i vaš namještaj od eko kože može uvijek izgledati svježe i besprijekorno.

Čišćenje namještaja od eko kože, održavanje eko kože

Održavanje i čišćenje namještaja od eko kože je jako bitno kako bi primjerice vaša sjedeća garnitura uvijek izgledala sjajno i lijepo, gotovo poput nove. Mnogi ne obraćaju previše pažnje na činjenicu da se namještaj također treba čistiti, pa prilikom kupnje namještaja odaberu materijal koji nije zahvalan za održavanje. Eko koža osim što izgleda elegantno je i zahvalna za čišćenje. Postoje razni načini kako očistiti eko kožu bez puno ulaganja. Eko koža voli proizvode koji u sebi ne sadrže kemikalije i izbjeljivače. Mrlju koja je nastala prolivenom tekućinom ili hranom možete odmah upiti s papirnatim ručnikom kako ne bi došlo do širenja mrlje. Ako imate stariju mrlju koju ste tek sada primijetili, na površinu nanesite malo sapunice pomoću prskalice, sa spužvicom kružnim pokretima od središta mrlje prema vani čistite mrlju. Na kraju obavezno posušite dio sa suhom krpom. Često je za uklanjanje svježih mrlja dovoljna slaba pjenasta otopina ili sapun. Čišćenje namještaja od eko kože nije zahtjevan proces ako se posvetite pravilnom održavanju od prvog dana.

Čišćenje namještaja od eko kože, održavanje namještaja od eko kože

Održavanje namještaja mnogima stvara glavobolje, osobito kada su u pitanju tvrdokorne mrlje koje su se godinama odgađale. Čišćenje namještaja od eko kože je jednostavno, mnogi savjetuju redovita mokra čišćenja i posebne kreme za održavanje i pravilnu njegu eko kože. Pošto je eko koža osjetljiviji materijal, ne podnosi kemikalije i agresivna sredstva za čišćenje. Za uklanjanje mrlja na eko koži koristite samo deterdžente koji ne sadrže klor i kiseline. Vlažne baby maramice su uvijek dobra alternativa kada kauč samo trebate prebrisati kako bi na brzinu dobio svjež i lijep izgled. Čišćenje namještaja od eko kože je nešto što biste trebali uvrstiti u raspored svojeg čišćenja barem dva puta tjedno, a u međuvremenu je dobro da zapamtite par jednostavnih pravila koja će vam pomoći u održavanju njege; Koristite kreme i sprejeve kao i za prirodnu kožu kako biste održali sjaj namještaja, nemojte držati namještaj od eko kože u blizini sunčeve svjetlosti ili uređaja za grijanje, prašinu uklonite s baby vlažnim maramicama ili maramicama od mekog tkiva, jednom u godinu dana trljajte kožnu presvlaku vašeg namještaja vodootpornim sastavom za proizvode od kože.

Tagovi:

Više članaka