CVV broj: što je i kako radi

CVV broj: što je i kako radi

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

CVV broj je sigurnosni kod na vašim bankovnim karticama

Ako nemarno rukujete svojim bankovnim karticama na bankomatima, u web trgovinama ili pri redovnoj kupnji u realnim trgovinama, lako možete postati žrtva prijevare. CVV broj je sigurnosni kod na vašim bankovnim karticama i uvijek se nalazi na poleđini kartice, na desnoj strani potpisne trake. Ovaj sigurnosni kod je namijenjen primarno zaštiti od kartičnih prijevara pri kupovini na internetu, ali ga ilegalni snimači podmetnuti u bankomate također mogu snimiti ako zabunom gurnete karticu u bankomat naopako.

CVV broj ili card verification value uglavnom sustav od vas traži pri online kupovini, trebao bi biti tajna kao i PIN, koju poznaje samo vlasnik kartice. Nema nijedan opravdan razlog da vas fizički trgovac ili ugostitelj traže sigurnosni kod vaše bankovne kartice, a ne traže ga ni nebankarske kreditne kuće prilikom davanja pozajmice na karticu. Teletrgovine i online trgovine ga traže i pri takvim kupnjama morate biti oprezni jer se ovaj kod može zloupotrijebiti, kupujte na sigurnim mjestima.

CVV broj je potvrda da ste vi vlasnik kartice

Kako se online trgovanje se iz dana u dan sve više širi i zaštite od internetskih prijevara se sve više razvijaju. Ako varalica na bilo koji način dođe do broja vaše kartice ili broja vašeg računa, svejedno ne može online kupovati sa vašeg bankovnog računa, jer svaka web trgovina traži sigurnosni kod. CVV broj je potvrda da ste vi vlasnik kartice, ali ako se internetske varalice nekako dokopaju vašeg sigurnosnog koda, mogu vam začas isprazniti račun.

Izbjegavajte web trgovine koje traže sve podatke sa vaše bankovne kartice (broj kartice, registarski broj, broj računa), njima je dovoljan broj računa i CVV broj, kao potvrda da ste vi vlasnik te kartice. Ovaj sigurnosni kod je najčešće troznamenkasti broj, ali može biti i četveroznamenkasti i on je dokaz vašeg vlasništva kartice koju koristite. Ako često kupujete preko interneta, redovito pregledavajte bankovne izvatke da bi bili sigurni da se nije usput dogodila i neka neovlaštena i nelegalna kupnja s vaše kartice.

CVV broj i što je tokenizacije

Ima ljudi koji ne vole brojeve, ne pamte brojeve i muka živa im je kod svake nove online kupovine ukucavati tražene brojeve, ali možete si to olakšati. Važno je razumjeti CVV broj i što je tokenizacija, kada kupujete u sigurnim web trgovinama u kojima prilikom sljedeće kupovine ne morate ispočetka ukucavati svoje podatke nego vam ih sustav sam nudi, to znači da ta web trgovina ima sigurnog poslužitelja i zaštićen softver koji vas je zapamtio.

Certificirane naplate ili vlastiti softver pamte svoje kupce i olakšavaju im kupnju, a takva tokenizacija vas oslobađa obveze da uvijek iznova morate ukucati svoj CVV broj kod svake kupnje. Dakle i izdavatelj vaše kartice i online trgovine imaju interesa, ali i obvezu da štite vas i vaš račun da bi mogli slobodno kupovati i prodavati preko interneta bez straha od internetskih prijevara. Zaštita osobnih podataka i zaštita privatnosti se u digitalnom dobu stalno dograđuju i unapređuju.
Tagovi:

Više članaka

Najbolje platforme za brze zajmove

Najbolje platforme za brze zajmove

Odabir najbolje platforme za brze zajmove može biti izazovan zadatak zbog velikog broja dostupnih opcija na tržištu. Svaka platforma nudi različite uvjete, kamatne stope i pogodnosti, stoga je važno p

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

U trenutku kada se suočimo s neočekivanim financijskim krizama, hitne pozajmice često se pojavljuju kao spas u zadnji čas. Ove vrste pozajmica nude brz i jednostavan način za dobivanje potrebnog novca