Gdje donirati odjeću

Gdje donirati odjeću

Gdje donirati odjeću koja je nova

Kupili ste neki komad odjeće, ali niste isprobali u dućanu, donijeli kući i shvatili da vam se ne sviđa i ne stoji vam kako ste zamislili. Odjeću možete zamijeniti u dućanu, ali i možete donirati. Ako ste odlučili biti velikodušni i donirati odjeću raspitajte se gdje donirati odjeću koja je nova.

Kao i kod donacija stare odjeće, tako i sa novom odjećom, donirati možete na nekoliko načina. Raspitajte se kod dobrovoljnih udruga da li primaju odjeću i poklonite. Također možete putem društvenih mreža potražiti udruge koje organiziraju akcije prikupljanja odjeće za osobe kojima je ista potrebita.

U velikim shop centrima postoje kontejneri koji su postavljeni u sklopu akcija darivanja pa i tamo možete svoju novu nenošenu odjeću donirati. Ili možda u vašem kvartu postoji komunalni kontejner koji prikuplja odjeću.

Raspitajte se kod svojih prijatelja možda poznaju obitelji ili pojedince kojim je potrebna pomoć, pa tako možete riješiti svoju situaciju gdje donirati odjeću direktno osobama kojima je potrebna.

Gdje donirati odjeću koja je rabljena

Gdje donirati odjeću koja je rabljena? Ako ste nakon dužeg vremena odlučili pospremiti svoje ormare i iz ormara izvukli poveću količinu odjeće koju niste godinama nosili, postoje načini kako se riješiti stare odjeće. Prvo pregledajte odjeću, jer tokom stajanja moguće je da su moljci napravili rupicu. Sortirajte odjeću, sve što je neoštećeno, nema rupica, nije poderano i upotrebljivo je možete donirati.

Pronašli ste na društvenim mrežama udruge koje se bave prikupljanjem donirane odjeće, kontaktirajte ih i raspitajte kada i gdje donirati odjeću koja je rabljena i više vam nije potrebna.

Također se možete obratiti Crvenom križu ili Caritasu koji isto prikupljaju donirane stvari i skladište ih dok se ne podijele osobama kojima su te stvari potrebne. Potrudite se donirati neoštećenu i opranu odjeću jer udruge koje sakupljaju doniranu odjeću ne mogu oprati odjeću. Donirati možete ne samo odjeću za odrasle, nego i odjeću za djecu kao i odjeću za sve dobne skupine. Također modni stil nije uvjet prikupljanja i doniranja odjeće.

Gdje donirati odjeću za organiziranu akciju prikupljanja

Imate višak odjeće i pitate se gdje donirati odjeću? Neovisno o modnom stilu, dobi za koju je odjeća namijenjena, spolu ili vrsti odjeće, svaku odjeću možete donirati sve dok je neoštećena i čista.

Na društvenim mrežama vrlo lako možete pronaći udruge koje organiziraju akcije prikupljanja pomoći za točno određeni cilj ili točno određene obitelji ili mjesta. Nedavno smo bili svjedoci velikog i razornog potresa na području Siska, Petrinje i Gline. Brojne udruge su organizirale akcije prikupljanja stvari koje su bile potrebne stradalima u tom razornom potresu.

Udruge koje organiziraju akcije će vas uputiti u sve detalje gdje donirati odjeću koju ste sakupili ili izabrali iz svog ormara za donaciju. Također, pretragom na internetskim stranicama možete pronaći razne akcije prikupljanja odjeće koje se kontinuirano bave prikupljanjem. Takve udruge su upoznate i povezane sa obiteljima kojima je pomoć potrebna i sve što donirate budite uvjereni da će pomoć potrebitima stići u najkraćem mogućem roku.

Tagovi:

Više članaka