Kada dolazi euro u Hrvatskoj

Kada dolazi euro u Hrvatskoj

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Donesena odluka o tome kada dolazi euro u Hrvatskoj

Zona eura, koja trenutno ima 19 država članica, uskoro će rasti za još dvije, ako se ništa presudno ne dogodi: Hrvatska i Bugarska moći će uvesti euro kao svoju službenu valutu već 1. siječnja 2023. Tada barem dosadno konverzija iz kune u euro izostavit će se u Hrvatskoj, a bankovni će prijenosi biti brži i jeftiniji. Tečaj je već utvrđen: Jedan euro trebao bi vrijediti 7, 53450 hrvatskih kuna na presječni datum. 1. siječnja 2023. je fiksni datum kada dolazi euro u Hrvatskoj. Prema hrvatskim medijima, cilj priprema za uvođenje eura u Hrvatskoj 1. siječnja 2023. godine i usvojen je nacionalni plan za provedbu razmjene kune u eurima u cijeloj zemlji takozvanog Hrvatskog „Nacionalnog vijeća za uvođenje eura u Hrvatskoj“ na istom sastanku o tome kada dolazi euro u Hrvatskoj. Međutim, ovaj plan mora biti prihvaćen na razini vlade prije nego što se može provesti. Međutim, ništa se ne bi trebalo promijeniti u rasporedu uvođenja eura. Stručnjaci ne vjeruju da će se hrvatska vlada vjerojatno u posljednji trenutak izjasniti protiv uvođenja eura. Između ostalog, plan sadrži mehanizme za sprečavanje pogrešnog preračuna cijena i neopravdanog povećanja cijena.

Kada dolazi euro u Hrvatskoj i Hrvatska u europskom sistemu

Hrvatska se pridružila Europskom tečajnom mehanizmu (ERM II), a istodobno je Hrvatska narodna banka uspostavila usku suradnju s ESB-om. Pridruživanje ERM-u II bio je važan korak u uvođenju eura u Hrvatskoj i, kao što je premijer još jednom izričito naglasio, jedan od najvažnijih političkih ciljeva koje je vlada postigla. Hrvatska mora provesti daljnje reforme prije planiranog pristupanja euru i toga kada dolazi euro u Hrvatskoj. Osobito se hrvatska administracija mora dodatno reformirati, rekao je Panetta. U europskom sustavu fiksnih tečajeva postoji pitanje kada dolazi euro u Hrvatskoj. Od srpnja 2020. Hrvatska je ukupno dvije godine dio europskog sustava fiksnih tečajeva, jedna od posljednjih faza na putu ka uvođenju eura. Time se želi osigurati da odgovarajuće nacionalne valute ne podliježu pretjeranim fluktuacijama. Nema značajnih oscilacija tečaja kod prelaska iz kune u eure. Unatoč ekonomskim poteškoćama, koje je pogoršala pandemija Corona, većina turista u Hrvatskoj nije smjela izbjeći određenu stabilnost tečaja. ECB prihvaća manje sezonske oscilacije valuta u kunama.

Kada dolazi euro u Hrvatskoj i koje beneficije to nosi

Kada dolazi euro u Hrvatskoj također bi trebalo zaustaviti krađe na hrvatskim bankomatima o kojima je SeaHelp nedavno izvijestio. Navodno “siguran” račun u eurima trenutno su još uvijek korisnici bankomata u Hrvatskoj očito lošiji, jer im se umjesto službenog tečaja kune pod zaštitom nude znatno lošiji uvjeti. Ova prividna sigurnost više nije potrebna najkasnije od srpnja 2020., kao što je gore opisano. Hoće li razina cijena ostati ista ili će Hrvatska poskupjeti? Sve su to pitanja koja se javljaju uz ovo glavno kada dolazi euro u Hrvatskoj. U konačnici, uvođenje eura u Hrvatskoj trebalo bi znatno olakšati platni promet. No, hoće li razina cijena ostati na trenutnoj razini kuna ili će se povećati u kratkom vremenu nakon promjene valute prepušteno je mašti svakog pojedinca. Nijemci i Austrijanci već su s tim mogli steći relevantna iskustva. Zemlje EU bez eura: Švedska, Danska, Poljska, Češka, Mađarska i Rumunjska i dalje se drže svojih izvornih nacionalnih valuta iako su članice EU.

Tagovi:

Više članaka

Najbolje platforme za brze zajmove

Najbolje platforme za brze zajmove

Odabir najbolje platforme za brze zajmove može biti izazovan zadatak zbog velikog broja dostupnih opcija na tržištu. Svaka platforma nudi različite uvjete, kamatne stope i pogodnosti, stoga je važno p

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

U trenutku kada se suočimo s neočekivanim financijskim krizama, hitne pozajmice često se pojavljuju kao spas u zadnji čas. Ove vrste pozajmica nude brz i jednostavan način za dobivanje potrebnog novca