Kako dati otkaz

Kako dati otkaz

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:04
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Saznajte kako dati otkaz

Većinu zaposlenih na razmišljanje o tome kako dati otkaz natjeraju različite okolnosti. Često puta razlog nezadovoljstvu nije samo plaća, naime, novac je najčešće među sporednim razlozima. Vodeći razlog nezadovoljstva i planiranja kako dati otkaz je najćešće nagomilani stres. Uzročnici istog mogu biti različiti čimbenici poput loših međuljudskih odnosa, poput kolega koji ne mogu naći zajednički jezik, ma što god učinili. Koliko god to nekima može djelovati kao banalan razlog, pojedinci ozbiljno mogu patiti zbog loših međuljudskih odnosa. Ne treba ignorirati ukoliko vas netko verbalno maltretira, bez obzira što je riječ o poslu. Kolege se međusobno moraju poštivati i mora se znati granica koju se ne smije prelaziti. Nelagoda koju radnik može osjećati zbog drugih zaposlenika, itekako se može s vremenom odražavati na kvalitetu rada. Naročito ukoliki drugi zaposleni zlorabe svoju poziciju i tuđu ranjivost. Ukoliko se pronalazite u ovom opisu, te se ste žrtva mobbinga na poslu, nemojte šutjeti. Pažljivo se informirajte o tome gdje možete zatražiti pomoć i djelujte prije nego situacija ode predaleko.

Razmišljate kako dati otkaz?

Koliko puta ste se uhvatili u razmišljanju kako dati otkaz? Imali ste opravdane razloge ili je jednostavno došlo do zasićenja poslom koji radite? Pojedinci znaju provesti 10 i više godina na istom poslu, iako je to danas rijetkost. U takvim okolnostima je prirodno da dođe do zasićenja, te da osoba razmišlja kako dati otkaz. Ukoliko ste se odlučili promjeniti radnu okolinu, poželjno je da ne donosite nagle odluke. Bilo bi dobro kada biste već imai dogovoren novi posao. Ali prije nego što se prebacite kod drugog poslodavca, morate razriješiti situaciju kod sadašnjeg poslodavca. Potrebno je prije svega pokušati razgovorom poboljšati situaciju na poslu. Primjerice, ukoliko imate kakvih prijedloga kako poboljšati uvjete, plaću, odnose među kolegama. Vrijedi porazgovarati o tome prije nego donesete konačnu odluki. Poslodavcu je potrebno i najaviti planove o odlasku. Naravno, tu dolazite i do usklađivanja otkaznog roka i početka rada kod novog poslodavca. Pojedini poslodavci ne traže odrađivanje otkaznog roka, no to ovisi i od ugovora do ugovora.

Praktični savjeti kako dati otkaz

Odluke oko toga kada i kako dati otkaz nisu jednostavne. Mnogo faktora može utjecati na odluku, a potrebno je uzeti u obzir i pitanje novca. Da li je vaša odluka motivirana isključivo zaradom ili postoje i drugi razlozi? Ukoliko vam je motiv isključivo novac, pripazite da iz vida ne izgubite i ostale bitne čimbenike. Bitna je stavka i da li vi otkazujete ugovor o radu ili vam ugovor otkazuje poslodavac. Naročito po pitanju otkaznog roka. Naime, radnik koji razmatra kako dati otkaz, treba uzeti u obzir da ima opciju otkazivanja ugovora sa propisanim otkazni rok ili ugovoren otkazni rok. U slučaju da vi otkažete ugovor, tada otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, i to je sa uključenim preostalim danima godišnjeg odmora. Na tu stavku također imate pravo i nitko vam to ne može osporiti. Radnik također ima pravo otkazati ugovor bez da točno navodi razlog otkazivanja istog.

Tagovi:

Više članaka