Kako funkcionira plaćanje na rate

Kako funkcionira plaćanje na rate

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako funkcionira plaćanje na rate u obliku zajma

Kredit na rate je jednostavno zajam za koji vršite fiksna plaćanja tijekom određenog vremenskog razdoblja. Kredit će imati kamatnu stopu, rok otplate i naknade, što će utjecati na to koliko mjesečno plaćate. Uobičajene vrste zajma na rate uključuju hipoteke, zajmove za automobile i osobne zajmove. Bez obzira da li se radi o hrvatskim bankama ili nekoj bugarskoj kao što je credit24.bg, svaka od tih banaka daje zajam ili kredit na rate. Kao i drugi kreditni računi, pravodobne uplate na rate mogu vam pomoći u izgradnji i održavanju snažnih kreditnih rezultata. Kreditni bodovi odredit će vam ispunjavate li uvjete za zajam na rate i vaše kamatne stope i uvjete ako to želite. Evo što trebate znati o kreditima na rate, kako funkcionira plaćanje na rate i kako utječu na vašu kreditnu sposobnost. Kada uzimate rata na zajam, posudite fiksni iznos novca i izvršavate mjesečna plaćanja u određenom iznosu dok zajam ne bude isplaćen. Obročni zajam može imati rok otplate u mjesecima ili godinama. Kamatna stopa može biti fiksna ili promjenjiva, što znači da u budućnosti može rasti ili padati. Krediti na rate također mogu doći s dodatnim naknadama, kao što su otplata ili kašnjenje. Ključno je pažljivo provjeriti ugovor o zajmu prije uzimanja obročnog zajma kako biste točno razumjeli koliko ćete platiti i znati kako funkcionira plaćanje na rate.

Kako funkcionira plaćanje na rate i koje su dobre i loše strane

Krediti na rate su fleksibilni i mogu se lako prilagoditi specifičnim potrebama zajmoprimca u smislu iznosa zajma i duljine vremena koje najbolje odgovara sposobnosti zajmoprimca da ga otplati. Ti zajmovi omogućavaju zajmoprimcu da dobije financiranje po znatno nižoj kamatnoj stopi od one koja je obično dostupna kod revolving financiranja, poput kreditnih kartica. Na ovaj način, dužnik može zadržati više gotovine na raspolaganju za upotrebu u druge svrhe, umjesto da pravi velike novčane izdatke, eto kako funkcionira plaćanje na rate. Dobre strane plaćanja na rate: sposobnost financiranja velikih kupnji, iznos plaćanja obično ostaje isti tijekom cijelog razdoblja zajma i obično je moguće uštedjeti troškove kamata prijevremenom otplatom kredita. A evo i loših strana plaćanja na rate i toga kako funkcionira plaćanje na rate. Naknade za zajam mogu biti visoke, a kredit se može oštetiti zbog zakašnjelih ili propuštenih plaćanja. Potencijalno možete čak posuditi više nego što je potrebno. Kod dugoročnih zajmova nedostatak je što dužnik možda vrši plaćanja po zajmu s fiksnom kamatom po višoj kamatnoj stopi od prevladavajuće tržišne stope. Zajmoprimac će možda moći refinancirati zajam po prevladavajućoj nižoj kamatnoj stopi. Drugi glavni nedostatak kredita na rate proizlazi iz toga što je dužnik zaključan u dugoročnu financijsku obvezu. U određenom trenutku okolnosti mogu učiniti zajmoprimca nesposobnim da ispuni zakazane isplate, riskirajući neispunjavanje obveza i moguće oduzimanje bilo kakvih kolaterala korištenih za osiguranje zajma.

Kako funkcionira plaćanje na rate na kartici

Kupi sada, plati kasnije. Ako ste ikada vidjeli ovu frazu u oglasu, velika je vjerojatnost da je opisivao prednosti obročnog plana i pojednostavljenu shemu kako funkcionira plaćanje na rate. Bez obzira nabavljate li sofu, hladnjak ili novi set radne odjeće, mogućnost da je odmah ponesete kući i platite mjesečne rate može biti vrlo povoljno. Za razliku od revolving kredita, rata rata je kratkoročni zajam s unaprijed određenom duljinom i datumom završetka. Važno je razumjeti kako to funkcionira kako biste mogli dobro iskoristiti njegove prednosti. Plaćanje kupnje kreditnom karticom u ratama može vam pružiti drugi način da fleksibilnošću i kontrolom platite svoj saldo. Na primjer, s programom Plan ItTM, American Express® obročnim programom, možete odabrati dio svog stanja koji želite otplatiti u mjesečnim ratama. Plan Potpuno je digitalno putovanje na kojem možete stvoriti rata obroka pomoću internetskog računa ili aplikacije Amex. Bit će vam ponuđena 3 trajanja plana, bilo gdje između 3 i 12 mjeseci, na temelju vašeg iznosa stanja i povijesti računa – što omogućuje fleksibilne planove, plaćanja kojima se možete upravljati i proračun koji vam najbolje odgovara. Ni, način kako funkcionira plaćanje na rate je primamljiv.
Tagovi:

Više članaka

Najbolje platforme za brze zajmove

Najbolje platforme za brze zajmove

Odabir najbolje platforme za brze zajmove može biti izazovan zadatak zbog velikog broja dostupnih opcija na tržištu. Svaka platforma nudi različite uvjete, kamatne stope i pogodnosti, stoga je važno p

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

U trenutku kada se suočimo s neočekivanim financijskim krizama, hitne pozajmice često se pojavljuju kao spas u zadnji čas. Ove vrste pozajmica nude brz i jednostavan način za dobivanje potrebnog novca