Kako iznenaditi ženu cvijećem

Kako iznenaditi ženu cvijećem

Koje cvijeće pokloniti?

U prijašnje, kao i današnje doba, cvijeće za mnoge ima posebno značenje. Možda smo odavno zaboravili njegovu istinsku simboliku i značenje, ali znamo kako poklanjanje cvijeća uvijek donese osmijeh na licu osobe koja ga prima. Svaki cvijet danas ima svoju boju, određeni miris i mogli bi reći dušu koja može nadahnuti. Darivanje cvijeća svoju povijest seže od 13-og stoljeća, kada se samo tumačenje cvjetnih poruka usavršilo u tadašnjoj Kini i Japanu.

Europa se s kulturom darivanja cvijeća upoznala tek u 18-om stoljeću, i tada se primarno poklanjalo iz ljubavi. Cvijeće se prvenstveno darovalo ženama, što je u tradiciji ostalo i do danas. Da li postoje neke smjernice u darivanju cvijeća? Naravno. Sigurno ste nekada poklonili krivi cvijet, točnije niste bili upoznati s njegovim značenjem.

Svi znamo kako muškarac ne može pogriješiti ako ženi pokloni ružu, ili buket ruža. Ali da li znate koja boja je primjerene, da li znate koliko ruža je poželjno u buketu? Ako je odgovor ne, nemojte se brinuti. To su samo malene sitnice koje se lako daju naučiti. Donosimo vam mali bonton darivanja cvijeća i kako ga prezentirati.

Cvijeće i bonton darivanja

Po nekom općem pravilu muškarac daruje samo rezano cvijeće, nikako cvijeće u tegli ili posudi. Kako iznenaditi ženu cvijećem? Upoznajte se s nekim općim pravilima darivanja cvijeća. Možete uvijek na vlastitu ruku odabrati cvijet ili buket koji ćete pokloniti, ali ovo radite samo u slučaju kada znate da naprimjer žena voli suncokrete. Potrebno je odabrati cvijet ili više njih po duljini drške kako bi kasnije lijepo stajali u vazi.

Pravilo je da kada odabirete buket da on uvijek mora biti u neparnom broju. Ograničenja po izboru mogu biti sljedeća: Buket crvenih karanfila ili ruža se ne daruje drugim ženama, točnije zauzetim ženama. Crvena boja je rezervirana za ljubav, i svaki cvijet ove boje će to i simbolizirati. Nikada nemojte darivati ljiljane ili krizanteme jer se oni smatraju žalosnim cvjetovima.

Ako želite iznenaditi svoju bolju polovicu, onda imajte na umu da ne morate nužno predati buket ili cvijet u ruke. Danas se može organizirati dostava cvijeća koja dolazi na vrata vaše voljene osobe. Ono što je osobito simpatično je mogućnost biranja. Tako danas možete poslati i kreirati bukete raznih veličina i od raznih cvjetova, i to sve bez brige uputiti na određenu adresu.

Cvijeće i njegova simbolika

Muškarcima je sasvim prirodno da će pokloniti cvijet ženi, bez obzira na priliku. Važno je raspoznati jedino što određena boja cvijeta predstavlja i koju simboliku nosi, osobito ako cvijeće poklanjate voljenoj osobi ili osobi do koje vam je stalo. Ženama bi se uvijek trebalo poklanjati cvijeće vesele boje, narančasta, žuta, crvena, boje koje simboliziraju poštovanje, prijateljstvo i emociju. Kako iznenaditi ženu cvijećem?

Poklonite joj ne svakodnevni buket cvijeća, maknite se malo od sigurnosti ruža. Koji cvijet se može pokloniti ženi? Ako ste zaljubljeni u ženu tada joj možete pokloniti: Amarilis, cvijet koji simbolizira duboku i iskrenu ljubav. Anturij, cvijet koji simbolizira vječnu ljubav. Lizijantus, cvijet koji simbolizira iskrene i romantične želje. Orhideja, cvijet koji simbolizira ushićenost i ljubav. Rajska ptica, cvijet koji simbolizira očaranost prema nekome.

Ako simpatizirate ženu, tada joj možete pokloniti: Hortenzija, cvijet koji simbolizira srdačnost. Iris, cvijet koji simbolizira nadu. Kala, cvijet koji simbolizira eleganciju. Suncokret, cvijet koji simbolizira obožavanje. Za kraj se postavlja pitanje kako iznenaditi ženu s cvijećem? Što originalnije to bolje, zar ne? Naručite buket cvijeća koji je pun vedrih boja.

Mnoge cvjećarne danas nude opciju gdje vam primjerice mogu napraviti medvjedića od buketa cvijeća. Odaberite takvu opciju, uz to dodajte svoju personaliziranu porukicu i naručite dostavu na kućnu adresu ili radno mjesto osobe koja prima buket. Ovo je svakako jedno filmsko iznenađenje o kojemu će pričati ili susjedi ili kolege na poslu.

Tagovi:

Više članaka