Kako organizirati proslavu s ograničenim budžetom

Kako organizirati proslavu s ograničenim budžetom

Proslava zaruka, rođendana, imendana, krstitki

Ljudi vole rituale i slavlja, oni su odmak od sive svakodnevice i iskorak ka čaroliji u kojoj se svi dobro osjećaju. Naravno, ovisi o prigodi i broju uzvanika na vaše slavlje, ali ako niste vješti u kuhanju uvijek možete ukrasiti svoj dom, zidove i stol, naručiti pizzu i uz pivo i svijeće se lijepo družiti. Proslava zaruka, rođendana, imendana, krstitki ne mora biti skupa, važnije je da atmosfera bude ugodna i zabavna svima kao i vama.

Malo raskošnija proslava je uz dobar chattering i kolače, a jeftinije je nego u nekom restoranu. Pića nabavite sami u nekom diskontu pića po popularnim cijenama. Organizirajte tombolu za društvo ili neke druge društvene igre, družite se, odmorite se malo od mobitela i tipkanja. Smislite šaljive poklone koji ne koštaju puno, a razveselit će cijelo društvo. Organizirajte mali kviz znanja ili igru pantomime, zadajte osobne izazove uzvanicima to može biti urnebesno i zabavno za sve okupljene.

Proslava malog vjenčanja, srebrnog i zlatnog pira

Svi parovi se nadaju vjenčanju samo jedanput u životu sa željom da ljubav traje zauvijek, a parovi koji slave velike bračne obljetnice (srebrni, zlatni i dijamantni pir) imaju i razloga slaviti, jer su usprkos svim životnim olujama uspjeli ostati zajedno. Sve više mladih parova žele mala, intimna vjenčanja, ali i ona koštaju. I proslava malog vjenčanja, srebrnog i zlatnog pira može biti dojmljiva i za pamćenje. Povoljni gotovinski krediti će pokriti sve troškove i još će vam ostati.

Znamo da svaka proslava košta, ali donosi darove, kojim se uzvanici zahvaljuju što su pozvani da sudjeluju u vašem slavlju. Većina tih poklonjenih stvari vam i treba, a ukupni zbroj poklona umanjuje vaš izdatak iz kredita za cvijeće, tortu, piće i ostalu svečarsku hranu i delicije. Neki uzvanici vam možda poklone i kuvertu s novcem da si sami kupite što vam je potrebno. Uz ostatak novca iz kredita još ćete si moći priuštiti i slavljenički vikend samo za sebe.

Ne postoje pravila kako treba izgledati proslava, budite kreativni

U ovom sumornom i umornom svijetu proslave su ljekoviti iskorak u malo veselja i optimizma i treba ih njegovati. Mnogi slave razne obljetnice, uspjehe, pozitivne promjene, a česte su i oproštajne proslave (ne samo djevojačke i momačke večeri), opraštaju se i oni koji idu trbuhom za kruhom daleko od svog doma. Ne postoje pravila kako treba izgledati proslava, budite kreativni i domišljati. Zajedničko gledanje nogometnih utakmica malog kruga prijatelja može biti divno i sa malo novca.

Može li proslava biti i zajednička filmska večer uz kokice i coca colu za uži krug prijatelja, o da, može imati sve elemente proslave. Organizirajte malo prijateljsko kulinarsko takmičenje, bit će zabavno i korisno, a namirnice kolikogod da su skupe ipak ne traže veliki budžet, a možete predložiti da svi date neki ulog. Zbrojeni iznos nećete potrošiti za namirnice, ostatak novca može biti nagrada kulinarskom pobjedniku večeri, mogla bi vam svima to biti nezaboravna večer u životu.

Tagovi:

Više članaka