Kako postati astrolog

Kako postati astrolog

Kako postati astrolog i što je astrologija

Prije nego što vam otkrijemo kako postati astrolog, ponajprije ćemo vam definirati što je to točno astrologija. Astrologija spada pod pseudoznanstvenu disciplinu koja se bavi proučavanjem simboličkog utjecaja između kretanja i pozicije nebeskih tijela te kako ona utječu na ljude i razvoj događaja na Zemlji. Iako se astrologija ne temelji na znanosti, i dalje mnogi ljudi vjeruju u to da nebeska tijela kao što su Mjesec, Sunce i planeti imaju utjecaja na čovjeka i na njegov život. Iako astrologija poznaje mnogo toga, jedino što ona ne poznaje je sudbinu, odnosno ona ne može znati ili predvidjeti neke događaje. U astrologiji se izrađuje natalna karta prema točnim i preciznim podacima vezano uz vrijeme, datum i mjesto rođenje čovjeka za kojega se i radi natalna karta. U nastavku ćemo vam malo više reći o tome kako postati astrolog te kako se radi i tumači natalna odnosno astrološka karta i od kojih se dijelova sastoji.

Astrolog i kako funckionira astrologija

Kako biste postali dobar astrolog morate puno učiti, proučavati i istraživati vezano uz značenje položaja određenih nebeskih tijela pod nekim horoskopskim znakom i u nekim astrološkim kućama pod određenim astrološkim aspektom. No, ukoliko želite saznati točne informacije vezano uz svoju natalnu kartu, najbolje vam je da vam stručni astrolog koji imaju dugogodišnje iskustva i puno znanja protumači vašu astrološku kartu. Astrologe i tarot savjetnike možete uvijek dobiti u svako doba dana ili noći u tarot vizija centru gdje vas spremno čekaju da odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice. U astrologiji se izrađuje natalna karta za svakoga posebno, a za njegovu izradu je potrebno priložit točne podatke vezano uz vrijeme i datuma rođenja kao i mjesto rođenja. Na temelju toga se može dobiti precizna i točna astrološka karta uz koju može se saznati u kojim se astrološkim kućama i horoskopskim znakovima nalaze planeti, Sunce, Mjesec i zvijezde te kakav utjecaj imaju na vas i vaš život.

Kako astrolog tumači natalnu kartu

Astrolog za svakog svojeg klijenta će posebno za njih napraviti astrološku kartu na temelju kojega može klijentu iščitati i protumačiti pozicije nebeskih tijela i kako su one raspoređene po astrološkim kućama i horoskopskim znakovima. Svaka se astrološka karta tumači na temelju povezivanja 4 bitna osnovna elementa, a to su vam nebeska tijela (Sunce, Mjesec te osam planeta), 12 znakova zodijaka, 12 astroloških kuća te aspekata odnosno kutne udaljenosti između planeta. Na temelju toga se radi tumačenje astrološke karte koju astrolog primjenjuje tokom sesije sa svojim klijentom. Prvo što se otkriva je u kojem se znaku nalazi Sunce i koji je vaš podznak. Onaj znak pod kojim ste rođeni se nalazi u Suncu, dok onaj sa suprotne strane je vaš podznak. Nakon toga se otkriva gdje se nalaze ostali planeti, jer svaki planet otkriva dio vaše osobnosti. I za kraj se otkriva koji se planet nalazi u kojoj astrološkoj kući, a svaka astrološka kuća predstavlja jedno životne polje, kao što je ljubavno polje, posao, karijera, zdravlje i slično.

Tagovi:

Više članaka