Kako provjeriti radni staž

Kako provjeriti radni staž

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 13.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Doznajte kako provjeriti radni staž

Nekada ste pri svakom zaposlenju morali poslodavcu dostaviti radnu knjižicu koja je bila konkretan, fizički dokaz vašeg radnog staža. Danas je situacija bitno drugačije nego prije gotovo desetak godina. Zato se dobro educirajte o tome kako provjeriti radni staž, kako biste imali pod kontrolom sve podatke vezane uz vaš staž. Riječ je o bitnim informacija i podacima, vaš radni staž je konkretan dokaz i vašeg radnog iskustva. Naime, većina poslodavaca od budućih kandidata uvijek traži određeno prethodno iskustvo u obavljanju posla. Iako vi možete imati radno iskustvo u navedenom poslu kroz volonterski rad, možda honorarni rad koji se ne upisuje u radnu knjižicu, konkretan radni staž govori dovoljno sam za sebe. Ukoliko želite znati kako provjeriti radni staž, tada će vas itekako razveseliti podatak da sve možete riješiti putem interneta. Naime, od 2013. godine možete poslati zahtjev nadležnoj ispostavi zavoda za mirovinsko, te će vam biti dodijeljeno korisničko ime i šifra. Sa tim korisničkim podacima možete na portalu zavoda za mirovinsko pristupiti i online verziji radne knjižice.

Kako provjeriti radni staž ukoliko ste radili honorarno?

Iako klasična radna knjižica više nije u upotrebi, poželjno je da ju sačuvate radi sebe i eventualno, mogućih potvrda i usluga koje će vam trebati u budućnosti. Uvijek je bilo važno znati kako provjeriti radni staž, to su podaci o kojima vam ovisi i buduća mirovina, te ujedno govori i o tome gdje ste bili i što ste radili. Zato je i staru radnu knjižicu dobro sačuvati, morate voditi vlastitu evidenciju o sebi i svom radu. Također, i internetska verzija radne knjižice sadrži mnoge podatke, jednako kao i starija, fizička verzija. Pa tako imate upisane one osnovne podatke o imenu i prezimenu, datumu i mjestu rođenja, te cijelokupno obrazovanje koje ste stekli. Također, i naknadno obrazovanje koje ste stekli je također evidentirano. Zato je dobro provjeriti, ukoliko planirate upisivati kakvu prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju, da li se upisuje u radnu knjižicu. Kad se raspitujete o tome kako provjeriti radni staž, vi ne ulazite u evidenciju samo o vašem radnom statusu. To je cijelokupna evidencija o vašem profesionalnom životu i obrazovanju. Honorarni rad ili volonterski rad se ne upisuju u radnu knjižicu, te je poželjno da udrugu ili određenu ustanovu gdje ste volontirali ili radili honorarno, zatražite da vam napišu preporuku. To je odličan dokaz radnog iskustva koji ima neporecivu vrijednost kod poslodavaca.

Otkrijte kako provjeriti radni staž

Pojedini su poslodavci znali zlorabiti činjenicu što su kod sebe držali radne knjižice svojih zaposlenih. Zato je odlična stvar što kako provjeriti radni staž možete obaviti putem interneta i ne ovisite o tuđoj volji. Svi poslodavci i dalje imaju zakonsku obavezu u roku 8 dana prijaviti svaku promjenu informacija po pitanju radnika, što znači isto po pitanju obveznih osiguranja. Prijavu i odjavu na mirovinsko i zdravstveno osiguranje obavlja svaki poslodavac, što je dovoljno za vođenje evidencije kada ste i kod koga bili zaposleni, te koliko dugo ste radili. Sa internetskom radnom knjižicu je definitivno smanjena mogućnost da pojedini poslodavci loših namjera mogu ucjenjivati zaposlenike i izbjegavati izvršavati svoje obaveze. Ukoliko imate napravljen korisnički profil na portalu zavoda za mirovinsko, vrlo lako možete provjeriti kakav je vaš radni status. Danas zaista nije teško naučiti kako provjeriti radni staž, sve informacije su vam dostupne na dlanu, samo trebate tražiti. Svaka promjena po pitanju prijave i odjave, vidljiva je na e radnoj knjižici, te svaki unešeni zapis.

Tagovi:

Više članaka

Najbolje platforme za brze zajmove

Najbolje platforme za brze zajmove

Odabir najbolje platforme za brze zajmove može biti izazovan zadatak zbog velikog broja dostupnih opcija na tržištu. Svaka platforma nudi različite uvjete, kamatne stope i pogodnosti, stoga je važno p

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

U trenutku kada se suočimo s neočekivanim financijskim krizama, hitne pozajmice često se pojavljuju kao spas u zadnji čas. Ove vrste pozajmica nude brz i jednostavan način za dobivanje potrebnog novca