Kako sakriti aktivnosti na internetu

Kako sakriti aktivnosti na internetu

Kako sakriti aktivnosti na internetu: upotreba VPN-a

U današnje vrijeme, kada sve više vremena provodimo na internetu, važno je znati kako zaštititi svoju privatnost i sakriti svoje aktivnosti na mreži. Jedan od načina za to je korištenje VPN-a, virtualne privatne mreže.

VPN omogućuje sigurnu i privatnu vezu između vašeg računala i interneta. Kada se povežete na VPN, vaša se IP adresa mijenja, što znači da vaša aktivnost na internetu nije povezana s vašim stvarnom IP adresom.

Također, svi podaci koje šaljete i primate putem VPN-a su šifrirani, što znači da su zaštićeni od neovlaštenog pristupa.

Postoji mnogo VPN usluga koje možete koristiti, a neke od njih su besplatne, dok druge zahtijevaju mjesečnu pretplatu. Važno je odabrati pouzdanu VPN uslugu koja neće pratiti vaše aktivnosti na internetu ili dijeliti vaše podatke s trećim stranama.

Korištenje VPN-a je posebno korisno kada se povezujete na javne Wi-Fi mreže, koje su često nesigurne i podložne napadima hakera. VPN će vam omogućiti sigurnu vezu i zaštititi vaše podatke od neovlaštenog pristupa.

Ukratko, korištenje VPN-a je jedan od najboljih načina za sakrivanje vaših aktivnosti na internetu i zaštitu vaše privatnosti. Odaberite pouzdanu VPN uslugu i povežite se na nju prije nego što počnete pregledavati internet.

Kako sakriti aktivnosti na internetu: korištenje privatnog preglednika

Drugi način za sakrivanje vaših aktivnosti na internetu je korištenje privatnog preglednika. Privatni preglednik, poput Chromeovog Incognito načina rada ili Firefoxovog Private Browsinga, omogućuje vam pregledavanje interneta bez spremanja povijesti pregledavanja, kolačića ili drugih podataka.

Kada koristite privatni preglednik, vaši podaci se neće spremiti na vaše računalo, što znači da drugi korisnici neće moći vidjeti vašu povijest pregledavanja. Također, kolačići se neće spremiti, što znači da će vaša aktivnost na internetu biti manje vidljiva oglašivačima.

Međutim, važno je napomenuti da privatni preglednik neće sakriti vašu aktivnost od vašeg internet providera ili drugih mrežnih administratora.

Također, ako posjetite web stranicu koja zahtijeva prijavu, vaši podaci će se i dalje spremiti na poslužitelju web stranice.

Korištenje privatnog preglednika je korisno kada želite pregledavati internet bez da se vaša aktivnost sprema na vaše računalo. To je posebno korisno ako dijelite računalo s drugim korisnicima ili ako želite pregledavati internet bez da ostavljate tragove.

Ukratko, korištenje privatnog preglednika je jedan od načina za sakrivanje vaših aktivnosti na internetu. Međutim, važno je imati na umu da privatni preglednik neće sakriti vašu aktivnost od vašeg internet providera ili drugih mrežnih administratora.

Kako sakriti aktivnosti na internetu: brisanje povijesti pregledavanja i kolačića

Treći način za sakrivanje vaših aktivnosti na internetu je brisanje povijesti pregledavanja i kolačića. Povijest pregledavanja i kolačići su podaci koje vaš preglednik sprema o vašoj aktivnosti na internetu, uključujući web stranice koje ste posjetili, pretraživanja koja ste obavili i druge podatke.

Brisanje povijesti pregledavanja i kolačića može biti korisno ako želite sakriti svoju aktivnost na internetu od drugih korisnika računala ili ako želite izbrisati tragove svoje aktivnosti na internetu.

Da biste izbrisali povijest pregledavanja i kolačiće, otvorite postavke svog preglednika i pronađite opciju za brisanje povijesti pregledavanja i kolačića.

Ovisno o pregledniku koji koristite, možda ćete moći odabrati koje podatke želite izbrisati, kao što su povijest pregledavanja, kolačići, predmemorija i druge vrste podataka.

Važno je napomenuti da brisanje povijesti pregledavanja i kolačića neće sakriti vašu aktivnost na internetu od vašeg internet providera ili drugih mrežnih administratora. Također, ako posjetite web stranicu koja zahtijeva prijavu, vaši podaci će se i dalje spremiti na poslužitelju web stranice.

Ukratko, brisanje povijesti pregledavanja i kolačića može biti korisno ako želite sakriti svoju aktivnost na internetu od drugih korisnika računala ili ako želite izbrisati tragove svoje aktivnosti na internetu. Međutim, važno je imati na umu da brisanje povijesti pregledavanja i kolačića neće sakriti vašu aktivnost na internetu od vašeg internet providera ili drugih mrežnih administratora.
Tagovi:

Više članaka

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

Iako skoro svaka tvrtka i mnogi influenceri imaju svoj blog, ne postižu svi jednako dobar uspjeh. Ukoliko ste i Vi razočarani s prometom i učinkom svojeg bloga, ne morate se brinuti, jer niste sami u

Kako napraviti SEO analizu konkurencije

Kako napraviti SEO analizu konkurencije

SEO analiza konkurencije je itekako od velike važnosti ako želite imati uspjeh u SEO strategiji. Riječ je o procesu kategorizacije kao i evaluacije moguće konkurencije, što znači da na kraju vi