Kako smanjiti porez na dobit

Kako smanjiti porez na dobit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otkrijte kako smanjiti porez na dobit

Mnogi poduzetnici, naročito svježi, ne znaju kako smanjiti porez na dobit. Morate poznavati zakone, pravila i poneke rupe u zakonu. Također dobro dođu savjeti iskusnijih računovođa, no mnogo toga možete saznati i sami ukoliko ste dovoljno uporni i spretni. Najvažnije je da držite sve konce u rukama što se tiče vašega posla. Mnogi poduzetnici ne vode računa o svojoj tvrtki ili obrtu, te mnogo toga prepuštaju drugima. Konačni rezultat svega je da se na kraju neugodno iznenade, naročito kada otkriju nagomilana dugovanja i neplaćene doprinose. Privatni posao znači potpunu odgovornost. Naravno, ako nešto neznate, raspitajte se. Svi smo negdje morali naučiti, nekoga pitati i steći iskustvo s vremenom. Naročito kada želite saznati kako smanjiti porez na dobit, trebaju vam pouzdane informacije kako ne biste upali u probleme s državom. U osnovi je najbitnije na praktičan način smanjiti dobit, a da ste opet na dobitku. Na taj način ujedno snižavate porez na dobit.

Jednostavan način kako smanjiti porez na dobit

Postoji mnogo načina kako smanjiti porez na dobit. Pritom je vrlo važno dobro funkcionirati unutar propisanih pravila i zakona. Tako recimo, imate primjer gdje poduzetnici koji su zaposleni u svojim tvrtkama isplaćuju sebi neoporezive primitke. To se odnosi isključivo na osobe koji su zaista zaposlenici tvrtke, te se njima ujedno i mogu isplaćivati uplate koje ne ulaze ni u doprinose, niti u poreznu obavezu. Tako poduzetnici dobe dodatni trošak, što naravno, smanji dobit. Samim time smanjujete i porez na dobit, što je u osnovi i odgovor na pitanje kako smanjiti porez na dobit. Postoji više vrsta primitaka koji su neoporezivi, te okvirno dvadesetak vrsta uplata. Njih možete iskoristiti bez dodatnih troškova, prireza i poreza koji bi vas opteretili. Važno je da vodite računa o takvim detaljima jer se upravo tu krije tajna kako svoje poslovanje učiniti još profitabilnijim. Najbitnije od svega, koristeći navedene primjere, vi se nalazite u sigurnim okvirima zakona države.

Kako smanjiti porez na dobit u par koraka

Većina primjera kako smanjiti porez na dobit je navedena upravo iz prakse mnogih uspješnih poduzetnika. Kako biste postali i ostali uspješna poslovna osoba, morate znati sve okrenuti u svoju korist. Upravo to su mnogi napravili kada su došli do potrebnih informacija o poslovnim pravilnicima i zakonima. Pojedinci su recimo, imali svoj prostor, neki čak i opremu, te umjesto da čekaju tko će unajmiti od njih, iznajmili su sami sebi. Na prvu zvuči neobično, zar ne? No, ne gledate širu sliku. Najam je trošak, a vaša tvrtka upravo treba troškove. Oni su jedan od načina kako smanjiti porez na dobit. Vi sebi isplatite iznos za najam prostora i opreme, što znači da niste na gubitku. Dokle god je oprema u skladu sa registriranom djelatnosti tvrtke, a također i navedeni prostor, sve je u redu. Na kraju priče, bitno je i da uistinu koristite ono što ste unajmili, odnosno prostor i opremu.

Tagovi:

Više članaka

Najbolje platforme za brze zajmove

Najbolje platforme za brze zajmove

Odabir najbolje platforme za brze zajmove može biti izazovan zadatak zbog velikog broja dostupnih opcija na tržištu. Svaka platforma nudi različite uvjete, kamatne stope i pogodnosti, stoga je važno p

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

Prednosti i nedostaci hitnih pozajmica

U trenutku kada se suočimo s neočekivanim financijskim krizama, hitne pozajmice često se pojavljuju kao spas u zadnji čas. Ove vrste pozajmica nude brz i jednostavan način za dobivanje potrebnog novca