Kako smanjiti porez na dobit

Kako smanjiti porez na dobit

Otkrijte kako smanjiti porez na dobit

Mnogi poduzetnici, naročito svježi, ne znaju kako smanjiti porez na dobit. Morate poznavati zakone, pravila i poneke rupe u zakonu. Također dobro dođu savjeti iskusnijih računovođa, no mnogo toga možete saznati i sami ukoliko ste dovoljno uporni i spretni. Najvažnije je da držite sve konce u rukama što se tiče vašega posla. Mnogi poduzetnici ne vode računa o svojoj tvrtki ili obrtu, te mnogo toga prepuštaju drugima. Konačni rezultat svega je da se na kraju neugodno iznenade, naročito kada otkriju nagomilana dugovanja i neplaćene doprinose. Privatni posao znači potpunu odgovornost. Naravno, ako nešto neznate, raspitajte se. Svi smo negdje morali naučiti, nekoga pitati i steći iskustvo s vremenom. Naročito kada želite saznati kako smanjiti porez na dobit, trebaju vam pouzdane informacije kako ne biste upali u probleme s državom. U osnovi je najbitnije na praktičan način smanjiti dobit, a da ste opet na dobitku. Na taj način ujedno snižavate porez na dobit.

Jednostavan način kako smanjiti porez na dobit

Postoji mnogo načina kako smanjiti porez na dobit. Pritom je vrlo važno dobro funkcionirati unutar propisanih pravila i zakona. Tako recimo, imate primjer gdje poduzetnici koji su zaposleni u svojim tvrtkama isplaćuju sebi neoporezive primitke. To se odnosi isključivo na osobe koji su zaista zaposlenici tvrtke, te se njima ujedno i mogu isplaćivati uplate koje ne ulaze ni u doprinose, niti u poreznu obavezu. Tako poduzetnici dobe dodatni trošak, što naravno, smanji dobit. Samim time smanjujete i porez na dobit, što je u osnovi i odgovor na pitanje kako smanjiti porez na dobit. Postoji više vrsta primitaka koji su neoporezivi, te okvirno dvadesetak vrsta uplata. Njih možete iskoristiti bez dodatnih troškova, prireza i poreza koji bi vas opteretili. Važno je da vodite računa o takvim detaljima jer se upravo tu krije tajna kako svoje poslovanje učiniti još profitabilnijim. Najbitnije od svega, koristeći navedene primjere, vi se nalazite u sigurnim okvirima zakona države.

Kako smanjiti porez na dobit u par koraka

Većina primjera kako smanjiti porez na dobit je navedena upravo iz prakse mnogih uspješnih poduzetnika. Kako biste postali i ostali uspješna poslovna osoba, morate znati sve okrenuti u svoju korist. Upravo to su mnogi napravili kada su došli do potrebnih informacija o poslovnim pravilnicima i zakonima. Pojedinci su recimo, imali svoj prostor, neki čak i opremu, te umjesto da čekaju tko će unajmiti od njih, iznajmili su sami sebi. Na prvu zvuči neobično, zar ne? No, ne gledate širu sliku. Najam je trošak, a vaša tvrtka upravo treba troškove. Oni su jedan od načina kako smanjiti porez na dobit. Vi sebi isplatite iznos za najam prostora i opreme, što znači da niste na gubitku. Dokle god je oprema u skladu sa registriranom djelatnosti tvrtke, a također i navedeni prostor, sve je u redu. Na kraju priče, bitno je i da uistinu koristite ono što ste unajmili, odnosno prostor i opremu.

Tagovi:

Više članaka

Kako vratiti dozvoljeni minus

Kako vratiti dozvoljeni minus

Financijski problemi su najčešća misao koja okupira građane, te kako vratiti dozvoljeni minus. Svi smo se nekad pronašli u situaciji da se koristimo svim mogućim načinima da dođemo do potrebnog novca.

Kako provjeriti radni staž

Kako provjeriti radni staž

Nekada ste pri svakom zaposlenju morali poslodavcu dostaviti radnu knjižicu koja je bila konkretan, fizički dokaz vašeg radnog staža. Danas je situacija bitno drugačije nego prije gotovo desetak godin