Koje cvijeće kupiti za rođendan

Koje cvijeće kupiti za rođendan

Kakvu poruku donosi cvijeće za rođendan

Jeste li razmišljali o darovanju cvijeća za rođendan? Cvijeće donosi radost i prenosi ono što se riječima ne može izraziti. To je jedan od najljepših poklona, jer unosi više ljepote u život slavljenika. Također je najbolji simbol ljubavi i privrženosti. Nema sumnje da će cvijeće za rođendan biti najbolji izraz naklonosti za tu priliku. Izbor rođendanskih buketa cvijeća danas je vrlo raznolik. Ako ste u nedoumici koje cvijeće pokloniti za rođendan, najbolje je slijediti određene savjete. Prvi savjet je razmisliti o slavljenikovoj omiljenoj boji i na temelju toga odabrati prekrasan buket cvijeća u toj boji. Također možete odabrati cvijeće koje je povezano s mjesecom rođendana. Još jedan koristan savjet je odabrati omiljeno cvijeće slavljenika jer ćete sigurno znati da niste pogriješili u odabiru. Ako još uvijek niste sigurni kako odabrati cvijeće za rođendan, pogledajte najbolje opcije poklona. Idealno je pratiti značenje cvjetnih simbola prema njihovim vrstama i bojama. Dakle, davanjem određenog cvijeta izražavate svoje emocije i prenosite poruku.

Kako odabrati cvijeće za rođendan

Cvijeće za rođendan odlična je opcija za one koji se žele istaknuti nečim što čini posebnu razliku i donosi istinske osjećaje. Želja za odabirom pravog cvijeća često nas čini neodlučnima u trenutku kupnje. No, poznavatelji cvijeća zasigurno znaju da svaki cvijet ima posebnu simboliku i značenje prema svojoj raznolikosti i boji, o čemu se govori i u floriografiji. Za one koji vole crvene ruže, veliki buket ukrašen dodatnim prirodnim biljem savršena je opcija za razmatranje. Ruže su cvijeće koje se najčešće koristi za darivanje i vrlo je traženo za posebne prilike, poput rođendana. Crvene ruže asociraju na ljubav, bijela predstavlja nevinost, žuta prijateljstvo, ružičasta divljenje, dok narančasta ruža označava radost, blagostanje, vitalnost i uspjeh. Ako ste za rođendan odlučili pokloniti buket žutog i bijelog cvijeća, najbolji izbor su bijeli gerberi, žute tratinčice i prekrasan bijeli ljiljan. Ovaj buket je odličan rođendanski poklon zbog bijele i žute nijanse koje prenose prijateljstvo i radost. Dalija se smatra cvijetom predanosti između dvoje ljudi, pa je odlično cvijeće za rođendan.

Koje je idealno cvijeće za rođendan

Ako ste se odlučili pokloniti cvijeće za rođendan, ono je uvijek dobrodošlo, a svaka cvjećarna nudi odličan izbor. Orhideja ima upečatljivu ljepotu i izvrsna je za rođendanski dar. Osim toga, profinjenost orhideje koja je krasi bit će jedinstven izbor prilikom darivanja. Ljiljan je cvijet plemenitosti, a svojim će nježnim izgledom privući pažnju slavljenika. Uz ovu značajku, ljiljan će biti izvrstan rođendanski cvijet. Suncokret je cvijet koji donosi radost i odlična je opcija, pogotovo kada slavljeniku poželite dobro zdravlje i sreću. Peruanski ljiljan ili alstromerija je nježan cvijet prekrasne mješavine boja, svaka ih cvjećarna ima u nekoliko različitih nijansi. Simbol je prijateljstva i zahvalnosti. Crvene kamelije označavaju priznanje, bijele su simbol vrline, dok ružičaste pokazuju veličinu duše. Tulipani su jedinstven dar jer predstavljaju intenzivnu ljubav, pogotovo ako su crveni. Gerber označava ljepotu života. Tratinčica je djevojački cvijet koji asocira na radost, mir i sreću, a idealan je izbor ako je rođendan mlađe osobe. Azaleje su savršeno cvijeće za rođendan jer općenito simboliziraju prijateljstvo. Značenja ovog cvijeta variraju ovisno o boji. Bijela azaleja označava romantiku, dok ružičasta predstavlja sreću. Hortenzija se obično koristi kao ukrasni cvijet u buketu, a povezuje se s duhovnim uzdizanjem, hrabrošću, odanošću i prosperitetom.

Tagovi:

Više članaka