Gdje čitati knjige online

Gdje čitati knjige online

Gdje čitati knjige online? Nove navike čitatelja.

Knjige su nam poznate kao glavno sredstvo za učenje i razonodu. Čitajući knjige obogaćujemo svoje opće znanje, no isto tako postajemo elokventniji i bolji u našem sporazumijevanju. Istraživanja su potvrdila da oni koji čitaju puno lakše barataju s više pojmova o kojima su saznali putem knjiga. Kad je u pitanju umjetnost i beletristika, naš poznati enigmat, Dean Kotiga često govori kako se putem popularne kulture može naučiti sve o ovome svijetu. Tu je svakako mislio i na knjige. Ali, gdje čitati knjige online? Danas rijetko tko kupuje fizičke kopije knjiga, a sve više ljudi okreće se novom modelu čitanja knjiga u obliku koji se naziva e-knjiga. E-knjiga danas se lako može preuzeti na popularnim portalima, no ukoliko tražite knjige na hrvatskom jeziku, svakako se više informirajte na stranicama Knjižnica grada Zagreba ili preko online zbirke Filozofskog fakulteta Zagreb. Gdje čitati knjige online? Ovisno o jeziku kojeg preferirate znat ćemo dati Vam odgovor.

Gdje čitati knjige online na hrvatskom?

Čitanje knjiga i dalje je popularno, samo je metoda nabavke knjiga postala drukčija. Umjesto velikog prostora kojeg će Vam zauzeti sve knjige koje ste kupili tokom godina, sada sve može stati u Vaš mobilni uređaj, računalo ili popularni Kindle. Ukoliko Vas zanima gdje čitati knjige online na domaćem jeziku, svakako isprobajte zbirku FFZG-a koji je okupio djela različitih hrvatskih autora kroz povijest. Ovdje čitajte Mariju Jurić Zagorku, Ivanu Brlić Mažuranić, Šenou, Ujevića i mnoge poznate autore, ali isto tako posjetite dio zbirke koji se tiče novih suvremenih autora. Osim toga, istražite stranice KGZ-a koje isto nude bogatu kolekciju što domaćih što stranih autora. Lakim filtrom pretražujte samo domaće autore i pronađite ono što želite čitati. Gdje čitati knjige online? Ukoliko Vas zanimaju knjige na hrvatskom jeziku, ova dva izvora svakako su dobra polazišna točka. Kad su u pitanju knjige na drugim jezicima, Vaši izvori su također veći i svakako brojniji.

Gdje čitati knjige online na stranim jezicima?

Kad su u pitanju strani jezici, pretražiti takve portale je mnogo lakše, odnosno puno ih je više koji nude ovakve usluge. Project Gutenberg izrazito je popularan server koji nudi opciju čitanja knjiga online. Ovdje pronađite sve svjetske klasike, manje poznate klasike i suvremenu literaturu. Ne pretražujte samo beletristiku, također zavirite u non-fiction sekcije i pronađite nešto što Vas zanima. Ime Gutenberg vrlo je slikovito pošto se radi o osobi koja je izmislila pisaći stroj i tako uspjela proširiti dostupnost informacijama i knjigama većem dijelu populacije. Idući korak prema još većoj dostupnosti dogodio se tek u 20. stoljeću s izumom interneta. Osim Gutenberga, također istražite i Open Library gdje čitati knjige online je vrlo lako. Open Library funkcionira ko prava online knjižnica, a tamo također posuđujete knjige i vraćate ih u online formatima. Gdje čitati knjige online? Uz ove stranice lako ćete utažiti svoju žeđ za dobrih štivom i moći guštati u omiljenim autorima gdje god se nalazili.

Tagovi:

Više članaka

Kako sakriti aktivnosti na internetu

Kako sakriti aktivnosti na internetu

U današnje vrijeme, kada sve više vremena provodimo na internetu, važno je znati kako zaštititi svoju privatnost i sakriti svoje aktivnosti na mreži. Jedan od načina za to je korištenje VPN-a, virtual

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

Iako skoro svaka tvrtka i mnogi influenceri imaju svoj blog, ne postižu svi jednako dobar uspjeh. Ukoliko ste i Vi razočarani s prometom i učinkom svojeg bloga, ne morate se brinuti, jer niste sami u