Kako instalirati python

Kako instalirati python

Kako instalirati Python? Koji Python instalirati?

Python je popularan programski jezik kojim se služe različiti amateri i profesionalci u svojim nastojanjima u programerstvu. Python je star programski jezik koji ima više inačica, a kako instalirati Python ovisit će i o Vašim planovima. Prvo izdanje Pythona datira još 1991. godine, a danas i dalje djeluje kao vrlo popularan programski jezik kojeg koriste već uhodani programeri, ali i oni koji se u ovom poslu žele okušati. Kako instalirati Python? Njegov dizajn upućuje na to da se radi o aplikaciji koja priorizira čitljivost i jednostavnost stoga je idealan za sve one koji se žele upustiti u posao programera. Osim toga, brojni projekti i programi tražit će obavezno instaliravanje Pythona. Ono što je prednost ovog programskog jezika je svakako njegova jednostavnost koja će početnicima pružat dobar alat za uhodavanje u programerski posao te demistificirati sve predodžbe koje imate o programiranju. Python je popularan među različitim skupinama i svakako je dobar izbor za Vas.

Kako instalirati Python? Razlike između verzija.

Kad je u pitanju Python, njegova ažuriranja u recentno vrijeme su ga doista promijenila. To je prouzrokovalo podjelu na stare Pythonovce i one nove Pythonovce. Ipak, možete instalirati na Vaše računalo sasvim normalno obje verzije. Kako instalirati Python, odnosno obje verzije? Na službenoj stranici za skidanje Pythona za Windows vrlo ćete lako pronaći obje opcije. Ovakav način mogao bih zbuniti svakoga, no ne brinite – pomoći ćemo Vam lako instalirati obje verzije. U pitanju je verzija 2. 7, te verzija 3. 6. Projekt započet u jednoj verziji ne možete završiti u drugoj. Ista stvar vrijedi i u obrnutom redoslijedu. Ukoliko je Vaš plan naučiti koristiti Python, preporučamo da instalirate obje verzije kako biste mogli u najboljem opsegu shvatiti ovaj program. Ukoliko trebate samo jednu verziju, a već i znate točno koju, kliknite na nju te započnite preuzimanje. Naravno, obratite pozornost na 32bit, odnosno 64bit verziju. Kako instalirati Python? Vrlo lako i jednostavno.

Kako instalirati Python? Zašto postoje dvije verzije?

Pythonovo ažuriranje u nekom trenu dovelo je do veće podjele. Najviše je to radi funkcionalnih razlika u verzijama. Svaka aplikacija s vremenom dobije nove alate, a stare ostavlja. Kad je u pitanju Python, neki su se previše navikli na stare te nisu voljni prijeći na novu verziju, objašnjavajući kako im je previše neintuitivna i kompleksna. Kako instalirati Python programe? U ovome će Vas mnogi odgovarati od jedne verzije i reći Vam da je bolja stara. Neovisno o emocijala drugih, smatramo da je najbolje instalirati obje verzije. One se mogu pronaći na stranicama Pythona koje dozvoljavaju besplatno preuzimanje programa, a posebno su istaknute svaka od ovih verzija (2. 7. i 3. 6. ). Kako instalirati Python? U današnjem svijetu infromacija lako je i intuitivno instalirati programe. Proces je uvijek isti i transparentno ste vođeni kroz njega. Samo pratite upute, a za sve dodatne upite javite se ili se informirajte na službenim stranicama Pythona. Sretno!

Tagovi:

Više članaka

Kako sakriti aktivnosti na internetu

Kako sakriti aktivnosti na internetu

U današnje vrijeme, kada sve više vremena provodimo na internetu, važno je znati kako zaštititi svoju privatnost i sakriti svoje aktivnosti na mreži. Jedan od načina za to je korištenje VPN-a, virtual

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

Iako skoro svaka tvrtka i mnogi influenceri imaju svoj blog, ne postižu svi jednako dobar uspjeh. Ukoliko ste i Vi razočarani s prometom i učinkom svojeg bloga, ne morate se brinuti, jer niste sami u