Kako je nastalo sunce

Kako je nastalo sunce

Kako je nastalo sunce, od obožavanja do neznanja

U mitovima i legendama nekih već iščezlih civilizacija, kao i u mitovima i legendama nekih još živućih domorodaca koje su živjele kao zatvorne domorodačke zajednice sunce je obožavano božanstvo koje daje svjetlost i toplinu, koje znače život, a kada se sakrije dopušta tami da zavlada svijetom. Kako je nastalo sunce, da nema astronoma koji hodaju po zemlji zagledani u nebo, sunce bi i danas bilo zvijezda obožavanja i strahopoštovanja, ali o samim njegovim fizičkim i kemijskim kvalitetama ne bismo ništa znali, živjeli smo između obožavanja i neznanj. Danas se zna da je sunce nastalo prije 4, 57 milijardi godina, da pripada trećoj zvjezdanoj generaciji, po veličini je mali bijeli patuljak, kada potroši sav vodik, pretvorit će se u crvenog diva. Kako je nastalo sunce, osim astrinomije, mitova i legendi, sunce je glavna zvijezda u astrologiji, koja osvjetljava i svojim položajem u natalnoj karti svakog pojedinca određuje osobnost i sudbinu pojedinca.

Kako je nastalo sunce, mlada zvijezda na polovici svog puta od bijelog patuljka do crvenog diva

Nekako se ljudi ponašaju kao da znaju sve o suncu iako pravo znanje daje astronomija, astrofizika i još neke novije i mlađe znanosti. Kako je nastalo sunce, na početku moramo znati da je sunce zapravo mlada zvijezda na polovici svog puta od bijelog patuljka do crvenog diva. Prije svega sunce je plazma, a ne neki čvrsti nebeski reflektor koji šalje svoju svjetlost i toplinu na zemlju. Sastav sunca je vodik preko 70%, slijede helij, kisik, ugljik, željezo, neon, dušik, silicij, magnezij, sumpor. Sunčevi ciklusi i položaji, tesunčevepjegeioluje su važni astronomski događaji, ali i astrolgiji je sunce polazište za bilo kakvu ozbiljniju astrološku analizu. Kako je nastalo sunce, naravno, stara znanja se nadograđuju novim spoznajama, koje su s novim tehnologijama sve dostupnija. Reinterpretacija starih mitova i legendi baca novo svjetlo sa zemlje na sunce kao glavnu i najvažniju zvijezdu za život na zemlji. No, sunce je blagotvorno i zastrašujuće, pa strahopoštovanje starih naroda prema bogu suncu, razumljivo.

Kako je nastalo sunce koje stvara energiju kroz pretvorbu tvari iz jedne u drugu

Sunce poput nebeskog reaktora stvara energiju, pretvarajući naprimjer vodik u helij oslobađa ili bolje reći stvara ogromne količine energije. Obzirom da je sunce 333 masivnije od zemlje, to je ogromna količina energije sunca koje ide prema zemlji i ostalim planetima sunčeve galaksije. Kako je nastalo sunce, no, koliko je sunce blagotvorno, može biti i opasno, a negativna zračenja mogu biti pogubna za život na zemlji i za ljudsko zdravlje. Sunčevi vjetrovi mogu biti opasni kao i geomagnetska zračenja što može objasniti ometanje satelita i zrakoplovnog nebeskog prometa, a solarni vjetrovi su odgovorni ili zaslužni i za polarnu svjetlost na polovima zemlje. Kako je nastalo sunce, jezgra, fotosfera koja čini površinu sunca, kromosfera, sunčevo magnetno polje, zona zračenja, zona konvekcije, sunčeva korona koja je toplija od samog sunca, sunčane pjege, geomagnetske oluje sve to utječe na život na zemlji. Za oko pet milijardi godina sunce kakvo poznajemo “umire” i postaje crveni dib, pa je logično istraživanje svemira u potrazi za novim nastanjivim svjetovima.

Tagovi:

Više članaka

Tablete za erekciju

Tablete za erekciju

Seks je mnogima veoma bitna stavka u životu, moglo bi se čak reći jedna od sporednih stvari oko čega se svijet vrti. U zadnjih nekoliko godina, sve više se muškaraca bori sa problemom ve

Jutarnja erekcija razlog

Jutarnja erekcija razlog

Vjerojatno se svaki muškarac dosada u svom životu ujutro probudio neugodnom pojavom erekcije. Mnogi muškarci ne znaju koji je jutarnja erekcija razlog k tome i zbog čega se to i događa.

Zašto štucamo

Zašto štucamo

Svima nama se dogodi da nekada štucamo nakon obroka. No, većina ne zna zašto štucamo nakon obroka. Štucanje se zna pojaviti kada svoj stomak povećamo iznad normalne veličine. Ljudski stomak se nalazi