Kako se riješiti peruti

Kako se riješiti peruti

Kako se riješiti peruti i koji su uzroci nastanka peruti

Perut ili prhut je odraz zdravstvnog stanja osobe, problem sa peruti može biti u lakšem obliku, umjerenom ili ozbiljnom. Perut su mrtve stanice kože i neka stanja ili poremećaji kod nekih osoba mogu dovesti do pojave ili povećanog broja stanica koje se ljušte na površini vlasišta.

Kako se riješiti peruti potrebno je ustanoviti uzrok koji je doveo do pojave. Postoji nekoliko uzroka koji mogu dovesti do pojave peruti. Moguć je manjak vitamina B koji možete riješiti prehranom koja uključuje plodove mora (ribe i kamenice), svježe povrče (rajčica, kupus, mrkva), orašaste plodove. Tvrda voda opterećena željezom, magnezijem i kalcijem, također dovodi do pojave peruti, ukoliko je to vaš slučaj prokuhavanje vode prije pranja kose je jedino rješenje. Agresivni proizvodi koji se nanose na kosu također mogu dovesti do peruti.

Poremećaji u organizmu uzrokovani živčanim sustavom i gastrointestinalni trakt također mogu biti uzrok pojave peruti i mogu vam pomoći u rješavanju kako se riješiti peruti.

Prirodan način kako se riješiti peruti

Prirodan način kako se riješiti peruti uključuje primjenu prirodnih proizvoda i prirodnih preparata. Ponekad je perut popraćena manje ili više jačim svrbežom zbog gljivica i bakterija, pa prirodni preparati poput jabučnog octa mogu vrlo učinkovito utjecati na svrbež i uklanjanje peruti.

Jogurt koji sa svojim dobrim bakterijama povoljno utječe na gastro trakt također utječe i na rješavanje problema kako se riješiti peruti.

Kokosovo ulje možete upotrijebiti umjesto regeneratora, nakon što ste kosu oprali blagim šamponom. Laneno ulje i ulje čajevca također imaju antibakterijska i antigljivična svojstva. Limun, paprena metvica, lovorov list i ružmarin spadaju u tradicionalne prirodne preparate koje njeguju vlasište.

Za svaki od ovih prirodnih tradicionalnih preparata slijedite upute za pripremu, način i količinu primjene kako ne biste vlastište oštetili ili doveli do iritacije i još većih problema. Svi ovi priodni preparati imaju svoja kemijska svojstva i djeluju korisno na uklanjanje peruti uz pravilnu i redovitu nepretjeranu primjenu koje se trebate držati.

Kako se riješiti peruti zajedno sa liječnikom

Pokušali ste riješiti se peruti na prirodan način, međutim niste uspjeli, ili ste više skloni obratiti se liječniku, u svakom slučaju ukoliko se problem sa peruti pojačava svakako se trebate obratiti liječniku. S obzirom da se radi o površini kože, vlasištu, dermatolozi su liječnici koji vam mogu pomoći kako se riješiti peruti.

Dermatolog će detaljno pregledati vaše vlasište i pitati vas nekoliko pitanja kojima će se informirati o uvjetima u kojima živite. Uvjeti u kojima živite, od tvrdoće vode, stresa, preparata koje koristite mogu odgovoriti na pitanje uzroka nastanka peruti.

Pomoć dermatologa u načinu pristupa problemu kako se riješiti peruti je neophodna ukoliko se pojava peruti i svraba pojačava ili ne nestaje. Dermatolog će vam preporučiti koje šampone ili neke druge preparate trebate koristiti i dati vam detaljne upute koje trebate slijediti. Ponekad u nekim slučajevima je pametno posjetiti dermatologa jer uzrok nastakna peruti može biti i psorijaza ili seboreični dermatitis kada je svakako potrebna liječnička pomoć.

Tagovi:

Više članaka

Trening za skidanje kila

Trening za skidanje kila

S današnjim brzim tempom života, mnogi od nas nemaju vremena kako bi se posvetili samima sebi, te se često zapostavimo i dovedemo u lošu situaciju. Jendo od takvih stvari je da se lo&sca