Koliko je karata u tarot špilu

Koliko je karata u tarot špilu

Tarot špil pruža vam odgovore na pitanja

Budućnost je nesigurna i obavijena velom tajni. Točno predviđanje budućnosti nije nimalo lako, a mnogi bi rekli da se radi o sasvim nemogućem pothvatu. Ipak, uz određene metode moguće je dobiti odgovorena pitanja koja se tiču događaja koji nas tek čekaju. Sigurno ste se i sami našli u situacijama kada ste priželjkivali znati što vam donosi sutra ili možda kako će vam izgledati život za koji mjesec ili godinu. Uvijek se mogu napraviti pretpostavke no one u konačnici nisu ništa drugo nego li pogađanje koje može i ne mora biti točno. Ako bi htjeli dobiti sigurnije odgovore na neka pitanja koja se tiču budućnosti, rješenje koje tražite mogao bi vam pružiti tarot špil. Radi se o alatu koji tarot majstori koriste za pronicanje odgovora koji se tiču budućih događaja. Talentirani majstor mogu vam dati izrazito precizne odgovore na vaša pitanja. Tarot špil alat je koji se radi svoje efikasnosti i popularnosti proširio po cijelome svijetu.

Koliko karata ima tarot špil i kako se dijele?

Različite metode za pronicanje budućnosti postoje u ljudskoj kulturi od pamtivijeka no sam tarot špil nastaje ne toliko davno. Prvi spomeni potječu iz Europe u ranom 14. stoljeću. Inicijalno je kreiran kao igrači špil s kojim se kartala igra slična današnjem bridžu no ubrzo se uporaba okrenula na proricanje budućnosti dok se shvatilo koliko su tarot karte prigodan alat za ovu praksu. Klasičan tarot špil sadrži u sebi ukupno 78 karata koje se mogu podijeliti u dvije glavne skupine. Prvu skupinu čine 22 karte koje nazivamo Velike Arkane. Velike Arkane služe za prikazivanje velikih i značajnih događaja u životu koji mogu stvoriti velike poremećaje ili pak veliku blagodat. Druga skupina od 56 karata sadrži karte koje se nazivaju Male Arkane. Ove karte služe za prikaz manjih svakodnevnih događaja i situacija te u proricanju služe za dodavanje više konteksta koji se veže za vašu specifičnu situaciju. U tarot čitanju mogu se koristiti samo Velike Arkane ili pak kombinacija Velikih i Malih Arkana.

Tarot špil tumačenje

Svaka Velika Arkana na sebi ima sliku koja se veže uz specifično značenje. Primjerice, za oznaku ljubavi, privlačnosti i povezanosti postoji karta koja se zove Ljubavnici; Toranj predstavlja kraj starih ideja i početak novih te je ujedno znak kaosa i rađanja novog života dok Car predstavlja samopouzdanje, bogatstvo, stabilnost i sposobnost. Velike Arkane su numerirane brojevima od 0-21 dok su Male Arkane podijeljene u 4 boje: mačevi, pehari, štapići i novčići. Bitno je samo uzeti u obzir da svaka karta ima više značenja, a tumačenje će ovisiti o drugim izvučenim kartama i samom pitanju na koje se traži odgovor. Tarot špil ima ogroman potencijal u predviđanju budućnosti ali samo ako njime barata dovoljno talentirana i iskusna osoba. Ako želite dobiti konkretne odgovore na svoja pitanja, najbolja opcija su vam tarot majstori. Radi se o ezoterijskim stručnjacima koji vam mogu pomoći odgovoriti na sva vaša pitanja, ali isto tako vas mogu i podučiti kako da sami krenete čitati tarot špil.

Tagovi:

Više članaka