Mobitel za starije osobe

Mobitel za starije osobe

Mobitel za starije osobe, važnost mobitela

Danas je gotovo nezamislivo živjeti bez mobitela, bez obzira da li pripadate novijoj ili nešto starijoj generaciji. I dok je većina današnjih mobitela opremljeno vrhunskom tehnologijom, starijim osobama ovo više odmaže nego pomaže. Danas na tržištu mobitela postoje tzv. Mobitel za starije osobe. Postoje naravno različiti mobiteli za starije osobe, neki su veći kako bi ih se lakše držalo u rukama, dok su drugi manji i kompaktni. Ovakvi mobiteli su osmišljeni tako da su prilagođeni potrebama i načinu razmišljanja starijih ljudi. Najvažnije funkcije ovakvih mobitela su svakako one da se mogu koristiti jednostavno i brzo. Značajke mobitela za starije osobe: Velike tipke, veliki font slova, velike znamenke/brojevi, jak zvuk, jednostavni pristup meniju, zaslon koji je lako čitljiv, zaslon s visokim kontrastom, dugo trajanje baterije. Sve navedeno olakšava starijima uporabu mobitela. Danas tržište mobitela za starije korisnike nudi normalne mobitele na gumbe, ili mobitele osjetljive na zaslon s par fizičkih tipki. Mobitel za starije osobe mora biit prilagođen potrebama starijih ljudi.

Mobitel za starije osobe, dodatne funkcije mobitela za starije

Mobitel za starije osobe često imaju posebnije funkcije. Funkcije koje se danas mogu pronaći na mobitelima za starije osobe su sljedeće: Mobiteli koji se mogu spojiti sa slušnim aparatom, ovako starija osoba koja ima problema sa sluhom može dobro razumjeti svog pozivatelja. Bluetooth, mnoge opcije povezivanja. Gumb za hitan poziv i GPS, mobiteli za starije osobe nude gumb za hitan poziv i GPS kako bi pružale korisniku maksimalan osjećaj sigurnosti ako su sami. Senzor pada, moderniji mobiteli imaju ugrađeni senzor pada koji obavještava najbliže ako je korisnik doživio pad. Hands free funkcija, opcija koja dolazi na svakom mobitelu ali posebno pomaže starijima ako ne mogu držati mobitel na uhu. Kamera, posebno dizajnirana jednostavna kamera koja jednim pritiskom može uhvatiti fotografiju ili napraviti video. Pojednostavljeni način uporabe starijima će pružati osjećaj sigurnosti dok su sami. Mobitel za starije osobe ima jedan cilj, a to je da pruža osjećaj sigurnosti starijoj osobi. Brzo i jasno biranje poziva, sljanje poruka je od iznimne važnosti. Mnogi današnji modeli ovakvih modela izgledaju moderno i funkcionalno, što će također razveseliti stariju osobu koja voli dobar dizajn.

Mobitel za starije osobe, savjeti pri kupnji

Ako razmišljate kupiti mobitel za starije osobe, morate znati na što obratiti pažnju. Mobiteli za starije osobe bi trebali biti ugodni za držanje. Potrebno je također obratiti pažnju i na način punjenja, mnogi mobiteli za starije osobe dolaze sa mogućnošću punjenja preko kabela ili stanice za punjenje. Cijena, cijena ovakvih uređaja nije pretežito skupa i za pristojnu svotu možete pronaći mobitel koji će starijoj osobi pružati osjećaj sigurnosti. Ovakvi mobiteli su nastali iz potrebe kako bi se stariji ljudi i dalje mogli osjećati sigurno u svojem domu kada ostanu sami ili kada su negdje u pokretu, ovakvi mobiteli omogućuju starijim ljudima više samopouzdanja i tako mogu nastaviti normalno živjeti bez straha da će im se nešto dogoditi. Imajte na pameti da kada kupujete mobitel za starije osobe da je jednostavnost korištenja najvažniji aspekt. Osim navedenih stvari, ovakvi mobiteli će starijim osobama također omogućiti da se bolje i jasnije čuju sa svojom obitelji. Ovakvi mobiteli nude izvrsnu vrijednost za svoju cijenu, možete ih pronaći u cjenovnom rangu od 500 tinjak kuna pa sve do par tisuća, zato je vrlo bitno posavjetovati se sa starijom osobom kojoj planirate kupiti mobitel što ona smatra korisnim. Gdje kupit navedenu vrstu mobitela? Navedene mobitele moguće je kupiti u bilo kojem telekomunikacijskom centru ili dućanu s elektronikom, kao i poslovnicama koje vrše otkup mobitela i prodaju. Prije kupnje mobitela za stariju osobu svakako se posavjetujte s osobom što smatra da joj je primarno kod uporabe mobitela.

Tagovi:

Više članaka

Kako sakriti aktivnosti na internetu

Kako sakriti aktivnosti na internetu

U današnje vrijeme, kada sve više vremena provodimo na internetu, važno je znati kako zaštititi svoju privatnost i sakriti svoje aktivnosti na mreži. Jedan od načina za to je korištenje VPN-a, virtual

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

6 razloga zašto nitko ne čita vaš blog

Iako skoro svaka tvrtka i mnogi influenceri imaju svoj blog, ne postižu svi jednako dobar uspjeh. Ukoliko ste i Vi razočarani s prometom i učinkom svojeg bloga, ne morate se brinuti, jer niste sami u