Zašto pas jede zemlju i travu

Zašto pas jede zemlju i travu

Zašto pas jede zemlju i travu?

Ukoliko ste i vi vlasnik psa, vjerojatno ste dosada barem jednom vidjeli kako vaš četveronožni prijatelj jede travu, ili čak i zemlju. Zasigurno se zbog toga pitate zašto pas jede zemlju i travu uopće. Često se zbog toga vlasnici osjećaju neugodno te im nije zgodno kada vide kako njihov pas jede zemlju i travu. No, to uopće nije vannormalno ponašanje psa, naprotiv to je posve normalno što radi. Gotovo svi psi upravo to rade, te imaju svoje dobre razloge zbog čega rade to što oni rade. Ono što se nama čini na prvu veoma čudno i gadljivo, je njima zapravo posve normalno te ne smatraju to kao nešto bizarno. U nastvaku ovoga članka ćemo vam dati dublji uvid u tome zašto pas jede zemlju i travu, te ćete moći kroz navedene informacije shvatiti puno bolje zbog čega jedu travu i zemlju, te kako shvaiti poruku koju vam oni šalju kroz svoje ponašanje.

Zašto pas jede zemlju i travu i zbog kojih to razloga?

Postoji dugačak popis stavki koji objašnjavaju situaciju zašto pas jede zemlju i travu. Jedno od klasičnih stvari koje štenci vole raditi je jesti travu. To uglavnom rade kada im je dosadno i nema u tom trenutku drugog psa ili čovjeka u blizini. Ujedno na taj način uče o novim okusima i mirisima pošto su psima njuška i usta glavna pomagala za istraživanje svijeta oko njih. Bitna stvar koju se treba zapamtiti je da psi nisu mesožderi, već svejedi, te tako oni vole jesti i meso, a i biljke. Neke određene travke imaju fini okus ili pak miris, te će to pse privući i početi jesti tu travu. Još jedan razlog zašto pas jede zemlju i travu, je da psi kada osjete da im nije dobro, bilo to zbog zatvora ili uznemirenog želudca, te onda znaju zbog toga pojesti travu kako bi potaknuli probavu te na taj način smirili stanje u želudcu.

Zašto pas jede zemlju i travu i zbog čega?

No, postoje još mnogo drugih razloga zašto pas jede zemlju i travu. Naime, psi znaju ponekad jesti zemlju zato jer im nedostaju određeni minerali u organizmu. Zemlja je bogata raznim vitaminima i mineralima, no nije svaka takva već samo neke određene sorte. Često zbog hrane kojom hranite vašeg psa ne sadrži sve bitne stvari koje su psu potrebne, te je to jedan od povoda zašto pas jede zemlju i travu. Upravo je zato veoma bitno da prilikom kupovine pseće hrane napravite detaljnu istragu kako biste bili sigurni da će ova hrana osigurati vašem četveronožnom prijatelju sve bitne nutrijente koje su njemu potrebne za normalnu probavu i zdrav ogranizam. Rijetko, ali ponekad se zna dogoditi da će pas krenuti jesti zemlju ili travu kako bi vam privukao pažnju. Ako vas pas često provodi vrijeme sam ili ne mu ne posvećujete dovoljno vremena, početi će izvoditi koje kakve ludosti kako bi vam privukao pozornost. U takvim slučajevima vam je najbolje da krenete se više baviti sa psom te ćete tako se riješiti ovog problema.

Tagovi:

Više članaka