Kako naučiti čitati tarot karte

Kako naučiti čitati tarot karte

Tarot karte postaju sve popularnije

Tarot kao takav postoji već stoljećima te se koristi kako za proricanje sudbine, tako i na odgovaranje na razna pitanja. Njegova je popularnost varirala kroz vrijeme i s obzirom na režime u kojima se živjelo, no u posljednjih nekoliko godina je opet postao izrazito popularan čemu se vjerojatno pridonijele i kontakt emisije koje se emitiraju na mnogim TV kanalima u kasnim večernjim satima. Na taj se način tarot približio ljudima te vrsni tarot majstori osim što odgovaraju na razna pitanja također i pojašnjavaju karte koje se izvuku. Tarot karte su špil karata koji broji 78 karata koje se unutar špila dijele na Male Arkane i Velike Arkane, a svaka karta ima velik broj značenja koje se tumače s obzirom na to koje je pitanje postavljeno i koji je međusobni odnos izvučenih karata. Tarot karte je stoga potrebno dobro poznavati, no kako bi se došlo do toga potrebno je znati kako i gdje naučiti čitati karte.

Tarot karte i način kako se uče

Kako naučiti čitati tarot karte moguće je na mnoge načine. Vrijeme u kojem živimo daje nam mnogobrojne opcije pa te tako tarot karte mogu naučiti tumačiti bilo da se nabavi knjige koje su vrsni vodiči u kojima će se naučiti značenje svake karte pojedinačno, no isto tako će dati savjete za to kako otvarati te karte. Osim toga, u današnje vrijeme postoje i razni vodiči na internetu pomoću kojih je moguće naučiti značenje pojedine karte iz tarot špila. No, možda je čak najbolji način učenja tumačenja tarot karata odlazak kod tarot majstora čiji je zanat tarot čitanje i tumačenje tih karata. Vrhunski tarot majstori i kartomanti često kao jednu od usluga njihovog zanata imaju i razne tečajeve te podučavanje zainteresiranih za područje tarota. Kod nekih tarot majstora postoje individualne poduke, dok se kod nekih održavaju radionice koje obuhvaćaju nekolicinu ljudi te je stoga važno pronaći onu opciju koja bi vam odgovarala.

Tarot karte i kako se tumače

Tarot karte poprilično su opsežan špil karata te je potrebno dobro naučiti značenje svake od 78 karata koliko ih se nalazi u tom špilu. Stoga se ne dajte obeshrabriti ukoliko ne pohvatate sva značenja odmah, već vježbajte i učite. Kako bi bolje shvatili tarot, pratite upute bilo svog tarot majstora, kartomanta ili osobu koja vas vodi putem interneta te se družite sa svojim tarot kartama kada je to moguće. No važno je da kartama pristupate kada ste u opuštenom stanju jer bi inače mogli dobiti negativna iskustva jer frustriranost ili neka druga emocija mogu otežati savladavanje tumačenja tarota. Jednom kada savladate tumačenje karata te kada naučite kako ih otvarati moći ćete tumačiti razne špilove te odabrati onaj koji vam se najviše sviđa. Tarot karte oslikane su na razne načine, ovisno o tome koji vas špil interesira, no ono što im je zajedničko su njihova značenja te arhetipovi koji su jednaki koji god špil odabrali.

Tagovi:

Više članaka