Zašto je dobar cink

Zašto je dobar cink

Zašto je dobar cink, mali pomagač snažnom i zdravom imunitetu

Cink je mikroelement u ljudskom tijelu, nužan za mnoge procese u tijelu. Mikroelementom ga stručnjaci nazivaju zato što ga u ljudskom tijelu nema puno, ali i te male količine su nužne i dostatno za zdravo funkcioniranje tijela. Zašto je dobar cink, dakle, conk je mali pomagač snažnom i zdravom imunitetu što je prevažno za obranu tijela od svih bolesti, a naročito od gripe i prehlada. Djeluje na mozak, krvožilni sustav, plodnost, spodobnost zacjeljivanja rana, utječe na kvalitetu kose, kože i noktiju, spriječava pojavu akni, i aktivno sudjeluje u izgradnji kostiju. Zašto je dobar cink će nam postati jasnije ako znamo gdje ga u ljudskom tijelu ima najviše. Iako je u tragovima u tijelu ga najviše ima u reproduktivnim organima, mozgu, kostima i mišićima. Najbolji izvor ovog minerala je svakako zdrava i raznovrsna prehrana, jer zdrave namirnice iz tla izvuku dovoljno cinka da naše tijelo konzumiranjem takvih namirnica dobije dostatnu količinu cinka.

Zašto je dobar cink, imunitet, virusne infekcije i zarastanje rana

Cink je važan za obranu od svih virusnih infekcija i zarastanje rana, a kod herpes simplexa, uz moderne antivirusne masti mnogi ljudi i dan danas u apotekama radije traže pasu zinci, jer im herpes uz nju prolazi i zacjeljuje u rekordnom roku. Zašto je dobar cink, imunitet, virusne infekcije i zarastanje rana, to su prokušana područja na kojima cink ima vrlo važnu ulogu. Ako iz bilo kojeg razloga imate u tijelu nedostatak cinka prvo ćete to osjetiti po učestalim infekcijama. Iako je cink esencijalni mineral znanost se njime sustavnije bavi tek šesdesetak godina. Zašto je dobar cink, u to malo vremena se otkrilo da nedostatak cinka može skriviti zastajanje u rastu djece, komplikacije u trudnoći i česta razboljevanja, prehlade i gripe. Nedostatak cinka može skriviti osjet mirisa i okusa, slabe i krhke nokte, tanku i lomljivu kosu, i kožne prištiće i akne, a i kronični umor često ukazuje na nedostatak cinka.

Zašto je dobar cink, stres, nezdrava prehrana siromašna cinkom i dodaci prehrani s cinkom

Svi multivitaminski preparati sadrže i cink koji možete uzimati i kao čisti mineral, ali stručnjaci najviše preporučuju cink sa vitaminom C. Zašto je dobar cink, stres, nezdrava prehrana siromašna cinkom i dodaci prehrani s cinkom će vam postati neizbježno potrebni. Na tržištu su dodaci prehrani sa cinkom za djecu i odrasle, a često je kombinacija minerala; magnezija, kalcija i cinka. Za plodnost se preporučuje uzimati biljne preparate obogaćene cinkom. Kod uzimanja preparata sa cinkom se strogo treba pridr žavati preporučenih doza i kontrolirati razinu cinka da utvrdite sposobnost apsorpcije tog minerala u vašem tijelu. Zašto je dobar cink, vjerujte, s dodatkom cinka vašoj prehrani ćete se manje umarati, bit ćete otporniji i na stres i na bolesti, poravit će vam se kosa, koža i nokti i opća kvaliteta života. Cink je sastojak pasti za zube, vodice za ispiranje usne šupljine, nalazimo ga u sprejevima za nos i protiv prehlade. Toliko potreban, a tako malo znamo o njemu.

Tagovi:

Više članaka

Tablete za erekciju

Tablete za erekciju

Seks je mnogima veoma bitna stavka u životu, moglo bi se čak reći jedna od sporednih stvari oko čega se svijet vrti. U zadnjih nekoliko godina, sve više se muškaraca bori sa problemom ve

Jutarnja erekcija razlog

Jutarnja erekcija razlog

Vjerojatno se svaki muškarac dosada u svom životu ujutro probudio neugodnom pojavom erekcije. Mnogi muškarci ne znaju koji je jutarnja erekcija razlog k tome i zbog čega se to i događa.

Zašto štucamo

Zašto štucamo

Svima nama se dogodi da nekada štucamo nakon obroka. No, većina ne zna zašto štucamo nakon obroka. Štucanje se zna pojaviti kada svoj stomak povećamo iznad normalne veličine. Ljudski stomak se nalazi